Kerç Boğazı’ndaki gemi yangınında ölen Semih Solak'ın 20 gün önce işe başladığı ortaya çıktı

Yanan gemilerde 16 Türk mürettebat vardı. Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı: Kayıp dört vatandaşımız için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Kerç Boğazı'nda yanan iki gemide 16 Türk mürettebat vardı / Fotoğraf: AA

Kerç Boğazı’nda yanan iki gemide hayatını kaybeden dört Türk’ten biri olan Semih Solak daha 20 gündür o gemide çalışıyordu.

İlk maaşını alamadan yaşamını yitirdi

Mayıs ayında işten ayrılıp bedelli olarak askerlik yapacaktı. Semih Solak’ın babası Sadık Solak oğluyla iki gün önce yaptığı görüşmeyi anlattı. 

"Telefon etti, 'Baba geliyorum.' dedi. İki saat sonra tekrar aradı. 'Baba başka bir gemiden haber aldım. Beni çağırdılar. O gemiye gidiyorum, gelmeyeceğim.' dedi. 11 Mayıs'ta bedelli askerliğine gidecekti"

 

 

“Şirkete ulaşamıyoruz”

Çanakkale’de yaşayan baba Sadık Solak haberi medyadan gördükten sonra önce oğlunu aradı ulaşamadı ardından da çalıştığı firmayı. Şirket yetkililerine ulaşamadığını söyleyen Solak, oğlunun cenazesinin Kırım'da hastane morgunda olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı da 21 Ocak’ta Kerç boğazında iki gemide çıkan yangın ile ilgili bilgilendirme yaptı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada 16 Türk mürettebattan dördünün yaşamını yitirdiği belirtildi. “Maestro” ve “Candy” isimli Tanzanya bayraklı iki gemide toplam 14 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık kayıp dört Türk mürettebat için arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

İki gemide toplam 31 mürettebat vardı

İki gemideki yangın yakıt transferi sırasında çıktı. Şimdiye kadar 31 mürettebattan 14’ünün cesedi bulundu. Sekizi Türk 12 kişi kurtarıldı. Dördü Türk kayıp beş kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Bakanlık hayatını kaybeden Türklerin cenazelerinin Türkiye’ye getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Kurtulan kişilerin isimleri

Ozan Güleç
Eren Köklü
Alper Boyyapan
Tolga Görgülü
Eralp Akat
Emre Şen
Ali Karaoğlu
Tamer Yankı

DAHA FAZLA HABER OKU