Geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin adres kayıtlarını güncellenmeye başladı

Geçici koruma altındaki Suriyeliler ile ilgili adres kayıt tespit ve veri güncelleme çalışması gerçekleştirilmeye başlandı

2016'da Gaziantep'in Nizip ilçesindeki mülteci kampı. Fotoğraf: Ümit Bektaş/ Reuters

İstanbul Valiliği kentte geçici korumaya alınmış yabancı ve göçmenlerin adres tespit ve veri güncellemesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, “Valiliğimizce, Geçici Koruma Sahibi Suriyeliler ile ilgili adres kayıt tespit ve veri güncelleme çalışması gerçekleştirilmektedir. Kamu güvenliği, kamu sağlığı, eğitim, istihdam, alt yapı vb. tüm sektörlerde kamu hizmetlerinin verimliliğinin, yapılacak yatırımların planlanması, kurumların çalışmalarında oluşabilecek aksaklıkların engellenmesi amaçlarına matuf olarak, adreste ikâmet kontrolleri ve veri güncelleme çalışmaları önem taşımaktadır” denildi.

“Veri tabanın güncel bulunması yasal zorunluluktur”

“Geçici koruma ve ikamet izni olan yabancıların sürekli ikamet ettikleri adreslerin GÖÇNET ve MERNİS veri tabanı üzerinde güncel halde bulunması bir zorunluluktur” denilen açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi:

Belirtilen kapsamda, 15 Kasım-22 Kasım 2019 tarihleri arasında, pilot uygulama 17 ilçemizde yapılmış, 27.625 geçici koruma sahibi Suriyelinin 8.309 adreste ikamet kontrolleri gerçekleştirilmiştir. GÖÇNET ve MERNİS veri tabanları üzerinde güncelleme işlemleri devam etmektedir.

Pilot çalışmaya dair tespit edilen olumlu sonuçlar göz önünde bulundurularak, İçişleri Bakanlığımız talimatları doğrultusunda, adreste ikamet kontrol ve kayıt güncelleme çalışmalarına, 09/12/2019 tarihi itibariyle kalan 22 ilçemizde de başlanmıştır.

Tespit ve güncelleme çalışmaları, kaymakamlıklarımız koordinasyonunda genel kolluk, merkezi idare ve mahalli idarelerin kamu görevlisi personeli ile mevzuatın amir hükümleri doğrultusunda devam ettirilecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU