UEFA "Asker selamı"na ceza vermedi

EURO 2020 Elemeleri'nde Türkiye'nin Fransa ve Arnavutluk ile oynadığı maçlarda atılan gollerden sonra milli futbolcuların "Asker selamı" vermesi gerekçesiyle soruşturma başlatan UEFA, milli futbolculara ceza vermeme kararı aldı

Fotoğraf: AA

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Türkiye'nin Fransa ve Arnavutluk ile oynadığı maçlarda milli futbolcuların attıkları gollerden sonra "Asker selamı" vermesi üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. 

UEFA, "Asker selamı" soruşturması sonrasında Türkiye’ye herhangi bir ceza verilmesine gerek olmadığına karar verirken, tribün olayları gerekçesiyle Türkiye'ye 50 bin euro para cezası verdi. 

Ne olmuştu?

UEFA, Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türk futbolcuların olası siyasi provokasyon içinde oldukları gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattığını duyurmuştu.

UEFA'dan yapılan açıklamada,  A Milli Takım'da forma giyen futbolcuların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde geçen cuma günü Arnavutluk ve dün Fransa ile oynadıkları maçlarda olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna disiplin soruşturması başlatıldığı belirtilmişti.

A Milli Takım'da futbolcular, konuk ettiği Arnavutluk'u 1-0 mağlup ettiği ve Fransa deplasmanında 1-1 berabere kaldığı karşılaşmalarda attıkları gollerin ardından asker selamı vererek bu golleri Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe armağan etmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU