Maaşları ödenmeyen Doğa Okulları öğretmenleri eylem yaptı, velilerden destek geldi

Doğa Okulları’nda aylardır maaşları ödenmeyen öğretmenler iş bırakma, temizlik işçileri de iş yavaşlatma eylemi yaptı. Öğretmenlerin eylemine veliler de okula gelerek destek verdi

Fotoğraf: Twitter /  Doğa Koleji Direniyor

Doğa Okulları’nda çalışan ve aylardır maaşlarını alamayan öğretmenlerin bir kısmı dün iş bırakma eylemine başladı. Bunun üzerine temizlik işçileri de iş yavaşlatma eylemine başladı.

Birçok veli, çocuklarının kendilerini araması üzerine durumdan haberdar oldu. Bunun öğrencilerin eğitimine yansımasını istemediğini belirten öğretmenler, “artık seslerini duyurmak istediğini” söyledi.

BBC Türkçe’ye haziran, temmuz ve ağustos aylarında maaşlarının hiç yatmadığını belirten bir öğretmen, hem maaş alamadıklarını hem de işsizlik maaşı alabilecekleri şekilde iş akdi feshi yapılmasının önüne geçildiğini ifade etti ve şunları söyledi:

Fesih hakkını kullanan arkadaşlara ağustos ödemeleri hiç yapılmadı. Mağduriyeti kendileri yarattıkları halde devletin bize sağlamış olduğu hakkı bile vermiyorlar. ‘Tutanak tutarız, bir daha çalışamazsınız, kara leke olur’ şeklinde ciddi baskı oluşturup kurumda tutmaya çalışıyorlar Öğretmenler işsizlik maaşı alabilecek olsa, inanın kurumda kimse kalmaz. En azından 1000 küsur lira bir maaşımız olurdu, şu an biz kaç aydır hiç para almıyoruz.

“Bu süreçte bize sahip çıkacak kimse yok gibi duruyor” diyen öğretmen, meslektaşlarının tümünün boykota katılmadığını, bunun sebebinin de gelecekte işlerine zarar geleceği korkusu olduğunu söyledi.

Doğa Okulları’nın Ataşehir’deki Genel Müdürlüğü önünde bugün basın açıklaması yapan velilerin eylemine öğrenciler de katıldı.

Veliler adına basın metnini okuyan Nurcan Tanır, kurum yönetimi ile görüştüklerini ancak görüşmelerden bir sonuç çıkmadığını belirtti

Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı, neden yapılmıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda, Okul Yönetimi, 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? Milli Eğitim Bakanlığımız, bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken, almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için, ilgili tüm kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU