"Birkaç iyi IŞİD savaşçısı ister misin?" diyen Trump'a Macron'dan tepki: Ciddi olalım

NATO zirvesinin ilk gününde ABD Başkanı Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında “IŞİD savaşçıları” atışması yaşandı

NATO zirvesi için Londra’da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı basın açıklamasına IŞİD polemiği damga vurdu.

Suriye konusunda açıklamalar yapan Trump, Avrupa ülkelerinin kabul etmediği IŞİD’lileri gündeme getirdi. Trump, daha sonra Macron’a dönerek, “Birkaç iyi IŞİD savaşçısı ister misin? Onları sana verebilirim. İstediğin kadar alabilirsin” dedi.

Macron, Trump’ın bu sözlerine “Ciddi olalım” diyerek tepki gösterdi.

Macron, "Bence birinci önceliğimiz IŞİD ve diğer terörist grupları ortadan kaldırmak, çünkü henüz bitmediler. Bu birinci önceliğimiz. Ve henüz bitmediler, bunu söylemek zorunda olduğum için özür dilerim" diye konuştu.

Trump, Macron'a yanıt olarak, "İşte bu yüzden çok iyi bir politikacı.Çünkü bu hayatımda duyduğum en iyi hiç bir şey söylemeyen cevaplardan biriydi" dedi

ABD lideri bundan sonra geri adım atarak Fransa'nın bazı savaşçıları geri aldığını söyledi ve IŞİD'in "yüzde yüz yenildiğini" bir kez daha dile getirdi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU