İBB’de Alevi dedeleri, rahipler ve hahamdan oluşan 50 din görevlisi işe başladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, farklı inanç gruplarına hizmet edecek 50 din görevlisinin Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını duyurdu

Ekrem İmamoğlu, seçim döneminde de farklı inanç gruplarının merkezlerine ziyarette bulunmuştu. İmamoğlu'nun Garip Dede Cemevi'ne yaptığı ziyaretten / Fotoğraf: İmamoğlu'nun Twitter hesabı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından İBB'de farklı inanç gruplarına hizmet edecek 50 din görevlisinin görev yapmaya başladığını duyurdu.

İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle:

İBB'de farklı inanç gruplarına hizmet edecek din görevlileri görev yapmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu kadim şehrin tüm inanç gruplarına eşit hizmet sunacak.

 

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz İBB Sözcüsü Murat Ongun, göreve başlayan 50 kişinin Alevi dedelerinden, Hıristiyanlığın Katolik, Ortadoks ve Gregoryan kollarına bağlı din adamlarından ve bir de bir tane Musevi hahamdan oluştuğunu belirtti.

“Kaç Alevi dedesi” olduğuna dair soruyla ilgili şimdilik açıklama yapmayan Ongun, konuyla ilgili daha geniş açıklamanın da ileride yapılacağını kaydetti.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU