Irak Kürdistan Bölgesi’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne üst düzey ziyaret

Abu Dabi’ye günü birlik ziyarette bulunan Neçirvan ve Mesrur Barzani, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Ziyad ile görüştü

Prens Muhammed Bin Selman- Neçirvan Barzani / Fotoğraf: Twitter

IKB Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani, Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Silahlı Kuvvetler Başkomutan Yardımcısı Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın resmi davetiyle 2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın son yarışı Abu Dabi Prix'sininin ödül törenine katılmak üzere Abu Dabi’ye gitti.

Neçirvan ve Mesrur Barzani, Başkent Abu Dabi’de Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Ziyad, BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, Ermenistan Başkanı Armen Sarkissian, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstam Minnihanov ile bir araya geldi.

 

Abu Dabi
BAE'de düzenlenen 2019 Formula 1 şampiyonasına dünyadan bir çok lider katıldı

 

2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın son yarışı Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlendi.

Etkinlik sonrası BAE’ye günübirlik ziyaret gerçekleştiren Neçirvan ve Mesrur Barzani’nin IKB’ye geri döndükleri belirtildi.

BAE’nin IKB ile 20 yıllık enerji anlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) bağlı Dana Gas ve Hilal Petrol şirketlerinin öncülük ettiği Pearl Petroleum şirketi Mart 2018’de IKB ile doğalgaz üretim ve satımına ilişkin 20 yıllık enerji anlaşması imzalamıştı.

Anlaşmaya göre günlük 450 milyon metreküp doğalgaz üretimi 2021’den itibaren kademeli olarak artırılacak. 2021 yılına kadar sadece Kormor bölgesinde üretim günde 650 milyon metreküpe, 2022’de de günlük üretim 900 milyon metreküpe çıkarılacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU