İranlı Mesut Mevlevi'nin ölümüne ilişkin 7 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Şişli'de İranlı Mesut Mevlevi'nin öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 11 kişi adliyeye sevk edildi, 7'si hakkında tutuklama talep edildi

Fotoğraf: Twitter

Şişli'de İran uyruklu Masous Molavi Vardanjani öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si "Tasarlayarak öldürme", "Kasten öldürmeye teşebbüs", "Kasten öldürmeye azmettirme" ve "Öldürmeye yardım" tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemleri tamamlanan aralarında cinayetin faili olduğu öne sürülen Abdulvahap K.'nın da olduğu 11 kişi, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı.

İfadesi alınmak üzere nöbetçi terör savcılığına çıkarılan şüphelilerden 7'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli için ise aynı suçlardan adli kontrol talebinde bulunuldu.

Şişli'de, 14 Kasım'da İranlı Mesut Mevlevi otomobilden açılan ateş sonucu öldürülmüştü.

Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, 27 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, cinayetin faili olduğu öne sürülen Abdulvahap K.'nın da içinde olduğu 5 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyon kapsamında cinayetle bağlantısı olduğu belirlenen 6 kişi daha yakalanmıştı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU