Soylu’dan İzmir’de Alevi ailenin evinin işaretlenmesiyle ilgili açıklama: Arkadaşlarımız o kişiyi bulacaktır

Soylu: Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde, Alevi bir ailenin oturduğu bir evin duvarına çarpı işareti konularak “Defol Alevi” yazılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soylu, “O eve yapılan işareti, kendi evime yapılmış işaret olarak görüyorum. Arkadaşlarımız o kişiyi bulacaktır. İçişleri Bakanlığı olarak bizatihi tarafız bu olaya hukuken de tarafız. Adaletin önüne o kişi çıkacak ve bunun bedelini ödeyecek” dedi.

İçişleri Bakanı ayrıca 11 Fransız vatandaşı IŞİD’linin aralık ayı başında ülkelerine gönderileceğini bildirdi.

Ülkelerine dönen Suriyelerle ilgili de bilgi veren bakan, şunları söyledi:

Şu an için ülkelerine geri dönen Suriyelilerin sayısı 370 bin. Birileri yeterli bulmayabilir ama önemli olan, bu akışın bir şekilde vücut bulmuş olmasıdır. Öte yandan çok ciddi bir düzensiz göçmen baskısı altındayız ve bu durum giderek artıyor. 2016 ve 2017, 175 bin ve 176 bin, 2018'de 268 bin. Şu an ne kadar biliyor musunuz, geçen cuma rakamları 405 bin, şimdi 420 bin ile 430 bin arasında.

İzmir Valisi: Mezhepsel bir durum değil

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da İzmir'deki olayla ilgili "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir." diye konuştu.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU