Emniyet’ten Taksim’deki eyleme ilişkin açıklama: Marjinal gruplar ve LGBTİ de yer alıyordu; orantılı güç kullanıldı

Emniyet, eylemlerle ilgili herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını bildirdi.

Fotoğraf: AFP

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM), Taksim'de gerçekleştirilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemine yapılan polis müdahalesi hakkında bir açıklama yapıldı. Eyleme “marjinal gruplar ve LGBTİ’nin de katıldığını” söyleyen Emniyet’e göre yapılan müdahalede orantılı güç kullanıldı.

Açıklamada Taksim Tünel’de eyleme 2 bin 500 kişinin katıldığı ifade edildi:

Tüm eylem/etkinliklerin yapılmasına '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında İstanbul ili Beyoğlu ilçesinde Taksim Tünel'den başlayan yaklaşık 100 metre mesafede bir önceki yıl bin 200 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalar bu yıl 2 bin 500 kişinin katılımıyla normal olarak sona ermiştir.

Mevcut polis barikatının üstüne gelerek içlerinde marjinal grupların ve LGBTİ'nin de yer aldığı 50 kişilik grubun dağılmaları yönünde ikazda bulunulmuştur. Alandan ayrılmak istemeyen grubun mukavemete devam etmesi üzerine, yere doğru göz yaşartıcı gaz atılarak (orantılı güç kullanılarak) grup alandan uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili herhangi bir yakalama/gözaltı yapılmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU