Mourinholu Tottenham ligde 5 hafta sonra kazandı

Geçtiğimiz hafta içi takımın başına Jose Mourinho'yu getiren Tottenham Hotspur, Premier Lig'de 5 maç aradan sonra galip geldi

West Ham United'ı deplasmanda 3-2 yenen Tottenham Hotspur, ligde 5 hafta aranın ardından galip geldi / Fotoğraf: AP Photo

İngiltere Premier Lig'in 13'üncü hafta açılış maçına yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile çıkan Tottenham Hotspur, deplasmanda West Ham United'ı 3-2 yenerek 5 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Tottenham Hotspur, Londra Stadı'nda West Ham United'a konuk oldu.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde ilk resmi maçına çıkan kuzey Londra temsilcisi Tottenham, 36. dakikada Heung-Min Son ve 43. dakikada Lucas Moura'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

 

JoseMourinho-LucasMoura-AFP.jpg
Jose Mourinho - Lucas Moura / Fotoğraf: AFP

 

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan konuk ekip, yıldız futbolcusu Harry Kane'in 49. dakikada attığı golle farkı 3'e çıkardı. 

Ev sahibi ekip, Michail Antonio'nun 73. dakikadaki golüyle farkı ikiye indirdi. 

West Ham United'ın 89. dakikada bulduğu gol Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinin ardından iptal edildi.

Karşılaşmanın 90+6. dakikasında sahneye çıkan West Ham Unitedlı Angelo Ogbonna, attığı golle farkı 1'e indirse de kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Tottenham karşılaşmayı 3-2 kazandı.

Müsabakada ev sahibi ekipte Issa Diop, Ryan Fredericks, Robert Snodgrass, konuk ekipte Ben Davies ve Harry Kane sarı kart gördü.

 

WestHam-Tottenham-Reuters.JPG

Fotoğraf: Reuters

 

Alınan bu sonucun ardından puanını 17'ye çıkaran Tottenham 6. sıraya yükselirken, ev sahibi West Ham United, 13 puanla 16. sırada kaldı. 

Premier Lig'de 5 maçtır galip gelemeyen Tottenham Hotspur, ligdeki son galibiyetini 7. hafta sahasında konuk ettiği Southampton'ı 2-1 yenerek elde etmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU