Bakan Pakdemirli açıkladı: Vatandaşlarımız ıspanağı güvenle yiyebilir

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Vatandaşlarımız ıspanağı güvenle yiyebilir. Zehirlenmeler yabani otlar sebebiyle ortaya çıktı” dedi

Bakan Pakdemirli'den ıspanak açıklaması / Fotoğraf: AA

CNN Türk'te "Hakan Çelik ile Hafta Sonu" programına katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ispanak ve baraj doluluk oranlarıyla ilgili açıklama yaptı.

4 liralık ıspanak fiyatının 1 liraya düştüğünü belirten Bakan Pakdemirli, “Vatandaşlarımız ıspanağı güvenle yiyebilir. Zehirlenmeler yabani otlar sebebiyle ortaya çıktı. Yabani otlar tarlaya tarım ilacı atılmadığından çıkmış, tarım ilacı atılsaydı ıspanakta yabani otlar olmazdı. Türkiye'de böyle bir olaya şahit olmadık. Milyonda bir bu durum. Bazıları bunda zehir var, şu var bu var diyoruz. Biz analizler yaptık. En ufak bir şey yoktu. Rahatlıkla herkes ıspanağı yesin” tavsiyesinde bulundu.
 


"İstanbul için 3-4 aylık suyumuz var"

İstanbul’daki barajlarda suyun doluluk oranına da değinen Bakan Pakdemirli, vatandaşların korkmasını gerektirecek bir durumun olmadığını belirterek şunları söyledi:

İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız korkmasınlar. 3-4 aylık suyumuz var. Suyumuzu israf etmeyelim, her zaman dikkatli kullanalım. Pazartesi gününden itibaren de yağışlı hava geliyor. Bugün için suyu istediğimiz gibi.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından bazı satır başları şu şekilde:

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ben vatandaşlarımıza katılımı için teşekkür ediyorum. Herkesi ormanla buluştuk. O kadar güzel kareler var ki...

Üç yaşında bir çocuk fidanının üstünü toprakla kapatmış, dizlerinin üzerinde bitkiye can suyu veriyor. Bir dedemiz elinde bastonuyla durmaya çalışırken, bir yandan da fidan dikmeye çalışıyor. Tüm üreticilerimiz başımızın tacı.


“Toplamda 11 milyon fidan dikildi”

Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi ağaç sevgisinden dolayı 'Milli ağaçlandırma günü' ilan edelim dedi. Bir gün değil her yıl yapılsın. Vatandaş çocuklarını alıp çıkıp fidanlarını diksin.

Ağaçlandırma ile ilgili rekor kırıldı. Çorumda 33 bin ağaçla Endonezya geçildi. Bir dijital arşiv oluşturuyoruz aynı zamanda Guinness'te bulunacak. Toplam 11 milyon fidan dikildi.


“Çalışmalara ve ifşalara devam edeceğiz”

Biraz önce söyledim.1 milyon üzerinde denetim var. Ciddi çaba gayret ve başarımız var. Özellikle medyada daha çok aksiyon alma konusunda talimat verdim. 7 senede 21 kez ifşa etmişiz. Çalışmalara ve ifşalara devam edeceğiz.

Cezalar yeterli olmuyor. En yakın zamanda bu konuyla ilgili Meclis'e yasa tasarısı getireceğiz. Denetim ve ifşalarda Bakanlığımızı çok daha fazla göreceksiniz.

Bal konusunda bunu ifşa et diyor. 11 Kasım üretimli balda sorun var. Topluyorsun o tarih için, ancak başka bir tarih için yok.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU