Pentagon raporundan: Türkiye'nin Suriye harekatı IŞİD'e yaradı

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesinden ve Türkiye'nin bölgede Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasından faydalandığını öne süren bir rapor hazırladı

Fotoğraf: Pixabay

ABD Savunma Bakanlığı Genel Müfettişi Glenn Fine, IŞİD'in ABD'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi ve Türkiye'nin bölgede Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasından faydalandığını öne süren bir rapor hazırladı.

Raporda, "IŞİD Türkiye'nin düzenlediği operasyonu ve ABD'nin bölgeden kısmi çekilme planından istifade etti. Örgütün hala Batı'yı hedef alma imkanına sahip olması muhtemel" denildi.

Pentagon Genel Müfettişi'nin düzenli aralıklarla hazırladığı ve IŞİD'e karşı mücadele edilen operasyonda gelinen noktanın değerlendirildiği raporların en sonuncusu yayınlandı.

116 sayfalık raporda, "IŞİD, Türkiye'nin operasyonu ve sonrasında ABD askerlerinin azaltılmasını Suriye içindeki kapasitesini ve kaynaklarını yeniden toparlamak ve yurt dışında saldırı planlama kapasitesini güçlendirmek amacıyla istifade etti" ifadesi kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tehlike geçti anlamına gelmez"

Pentagon raporunu kaleme alan Genel Müfettiş Glenn Fine, örgütün Batı ülkelerini hedef almak için gereken alan ve zamana sahip olacağını öne sürdü. 

Fine'e göre IŞİD uzun vadede Suriye'de bazı bölgelerde kontrolü yeniden ele geçirmeyi amaçlayacak ve küresel anlamda etkisini arttırmaya çalışacak.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU