Atatürk Havalimanı’nın kargo bölümünde yıkım başladı

Atatürk Havalimanı’nda, özel şirketlere ait kullanılmayan kargo bölümünün yıkım işlemlerine başlandı. Yıkımın iki ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor

Ticari uçuşların 6 Nisan'da İstanbul Havalimanı’na taşınmasından sonra askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçaklarının kullandığı Atatürk Havalimanı’nda yer hizmeti veren bazı özel şirketlere ait kullanılmayan kargo binalarının yıkımına başlandı.

100 kişilik ekibin yürüttüğü yıkımda ortaya çıkan demir, kablo ve çatı malzemelerinin geri dönüşüm fabrikalarına gönderileceği öğrendi.

Devlet Hava Meydanları işletmesi (DHMİ) İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü’nce açılan ihaleyle işi yüklenen SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, 10 gündür süren çalışmaların 2 ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Uçuşlar etkilenmedi

Kargonun bir bölümünü yıktıklarını vurgulayan Çubuk, “Yıkım esnasında ortaya çıkan enkazı moloz olarak belediye döküm sahalarına dökeceğiz. Buradan çıkan malzemeleri de geri dönüşüm fabrikalarına göndereceğiz. Kargo uçaklarıyla alakalı herhangi bir sorun yok, seferlerine devam ediyor. Özel jetler, askeri uçaklar da uçuşlarını sürdürüyor” dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU