HDP’li Beştaş’tan avukatlara ‘it sürüsü’ diyen MHP’li Sazak’a: Komisyonda çalışacak vasıflara haiz değil

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda yaşanan tartışmada, MHP'li Sazak, gözaltındaki HDP Gençlik Meclisi üyelerini savunan avukatlarla ilgili 'it sürüsü' demişti

Fotoğraf: Twitter

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Metin Sazak, gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerini savunan hukukçular için, “İt sürüsü gibi avukatlarla bunlar savunuluyor" dedi. 

HDP milletvekilleri bu sözlerle ilgili özür dilenmesini istedi ancak Sazak bunu kabul etmedi. HDP milletvekilleri de bu olayın ardından komisyonu terk etti.

Tükenmez Haber’den Necmi Şahin'e konuşan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Söz konusu hakaretlerden sonra komisyonun bir tutum almasını istedik. Başkan düzeltme için kendisine söz verdi ama özür dilemedi. Bu sefer de avukatları ayrıştırmak istedi” dedi.

"Tümüyle çekilmedik"

Protesto amaçlı komisyonu terk ettiklerini söyleyen Beştaş, budan sonraki süreçte tümüyle İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’ndan çekilmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

"Komisyonda çalışacak vasıflara haiz değil"

Söz konusu ifadeler sonrası MHP’li Milletvekili Metin Yılmaz için istifa çağrısında bulunduklarını belirten Beştaş, “İstifaya çağırdık, kendisi İnsan Hakları Komisyonu’nda çalışacak vasıflara haiz değil” ifadelerini kullandı.

"Komisyonun işkenceye karşı tutum alması gerektiğini söyledim"

Meral Danış Beştaş yaşananları özetle şöyle anlattı:

Gençlik Meclisi üyelerimizin il emniyet müdürlüğünde işkence gördüğünü ve bu konuda İnsan Hakları Komisyonu'nun bir tutum alması gerektiğini söyledim. Bu doğrultuda bir inceleme yapılması gerektiğine dair bir konuşma yapıyordum.  Avukatların gözlemleri ve tespitleri olduğunu söyledim. Gençlik Meclisi üyesi Metin Yılmaz'ın yürüyemez durumda olduğunu belirttim. Oya Eronat 'avukatlar yalan söylüyor' dedi. Onun üzerine MHP’li Sazak da avukatlar için 'it sürüsü' gibi ifadeler kullandı. Bunun üzerine bunu kabul etmediğimizi söyledik. Bu aşamada tartışma büyüdü, sonra ara verildi, Sazak özür dileyecek denildi, ama özür dilemedi biz de komisyonu terk ettik.

 

Tükenmez Haber

DAHA FAZLA HABER OKU