Robert Downey Jr.'ın aklında Iron Man için çok farklı bir final repliği varmış

Ünlü aktör "Ben Iron Man'im" yerine farklı bir söz söylemek istemiş

Robert Downey Jr.’ın aklında Tony Stark’ın Avengers: Endgame’deki final sahnesi için epey değişik bir son replik olduğu ortaya çıktı.

Aktörün 10 yıldan uzun süre önce Jon Favreau’nun Iron Man’iyle başlayan yolculuğu, bugün 23 filmlik bir seriye evrilmiş Marvel Sinematik Evreni’nin ilk tuğlası olmuştu.

The Incredible Hulk’ta kısa görünmesi de sayılırsa rolü 10 kez daha canlandıran oyuncu, Joe ve Anthony Russo’nun final filmi Avengers: Endgame’e son selamını şiirsel bir şekilde verdi. 

Yazının bundan sonraki kısmı filmle ilgili spoiler içermektedir.

 

Iron-Man - Marvel.jpg

Avengers: Endgame yılın en çok gişe hasılatı kazanan filmi olmuştu (Marvel)

 

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Yenilmezler’in Thanos’a (Josh Brolin) kahredici yenilgisinden sonra Tony süper kahraman ceketini dolaba asmış ve sonraki 5 yılı Pepper Pots (Gwyneth Paltrow) ve yeni doğmuş kızları Morgan’la geçirmeyi seçmişti. 

Avengers: Endgame’de görev kapıyı tekrar çaldığında başta çekimser olan dahi milyoner, Katliam’da (The Decimation: Thanos’un Sonsuzluk Eldiveni’ni taktıktan sonra parmağını şıklatıp evrenin yarısını haritadan sildiği olay - ç.n) ölenleri geri getirme umuduyla eninde sonunda geriye kalan müttefikleriyle yeniden birleşmeye karar vermişti.

Thanos, Marvel Sinematik Evreni’nin geçtiği zaman çizgisine hala tehdit arz ederken, Tony ikinci eldiveni giymiş, parmağını şıklatmış ve Deli Titan’la buyruğundakileri un ufak etmişti. Tabii Thanos’un daha önceki “Ben kaçınılmazım” sözüne karşılık “Ben Iron Man’im” dedikten sonra.

Bu hareket Tony’i de öldürmüş, repliğini Marvel Sinematik Evreni’ndeki son sözleri olarak ölümsüzleştirmişti. Comicbook’un haberine göre aslında Downey’nin aklında başka bir söz varmış. 

Yakınlarda gerçekleşen People Choice Awards Ödül Töreni’nde Robert Downey Jr., Avengers: Endgame’in en önemli sahnesinde, hayranları repliğin ilk kez söylendiği ilk Iron Man filmine geri götüren epik cümle yerine yalnızca, “Hadi oradan!” (“Oh, snap!”: ‘snap,’ aynı zamanda parmak şıklatma anlamına geliyor – ç.n.) demeyi istediğini açıkladı. Elbette asıl son sözlerin ağırlığına sahip değil ama tam da Tony’nin yapacağı tarzda bir latife.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Downey sadece şaka yapmış olabilir ama bu spesifik sahneyi canlandırmanın onun için önemli bir süreç olduğunu kurgucu Jeff Ford’un tanıklığından biliyoruz.

 “Ben Iron Man’im” repliği filme sonradan eklenmişti ve oyuncu işinin çoktan bittiğini düşündüğünde bütün sahnenin yeniden çekilmesi gerekmişti.

Orijinal kurguda Tony’nin repliği bile yoktu ki bu, bu denli konuşkan bir karakter için aslında son derece tuhaf bir durum. Neticede nostaljik repliği ekleyip sahneyi tekrar çektiler ama Downey Jr.- belki de çok sevilen karakterin sonunun geldiği fikrine alıştığı için- yeniden çekim istemediğinden oyuncuyu biraz ikna etmeleri gerekti.

Sonuçta çıkan sahne zahmete değmişti. Hem kuvvetli hem de nostaljik olmanın yanı sıra Downey’nin Tony Stark olarak etkileyici seyrini nihayete erdirmek için harika bir yol oldu.

Belli ki Marvel Sinematik Evreni, açılışını yapan kahramanın yokluğunda aynı olmayacak. Özellikle de nihayet bir aile kurduktan sonra gittiğini görmek üzücü olsa da Stark’ın Avengers: Endgame’deki fedakar eylemi, karakterin 11 yıllık olay örgüsünü güzel şekilde sona erdirdi.

Downey’nin muhtemelen karakteri en iyi canlandırdığı yapım bu film oldu ve Disney kendisinin En İyi Yardımcı Oyuncu Oscar’ına aday olması için kolları sıvadı.

ScreenRant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU