Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan Fatih Erbakan’a: Parti başkanlığı babadan oğula intikal etmez

Gazeteci Kemal Öztürk'ün YouTube kanalına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, SP'den ayrılarak yeni bir parti kuran Fatih Erbakan'ı eleştirdi

Gazeteci Kemal Öztürk’ün YouTube kanalına bir röportaj veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun hedefinde Saadet Partisi’nden ayrılarak yeni bir siyasi parti kuran Fatih Erbakan vardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha önce SP yönetiminin Erbakan ailesinden isimleri yönetimden dışladığı iddialarına cevap veren Karamollaoğlu, Erbakan’la görüştüğünü ve beraber çalışmak istediğini söylediğini aktardı.

Karamollaoğlu, SP’deki bölünmenin başka nedenleri olduğunu savundu.

O binayı işgal ettiler

Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisi’nin haciz yoluyla SP’den aldığı genel merkez binası hakkında da konuşan Temel Karamollaoğlu, “O bina Saadet Partisi’nin binasındır. İşgal ettiler. Kendilerine göre biz Yeniden Refahı kurduk diyebilirler bu boş laftan ibaret. Saadet Partisi Genel Başkanı olarak hayata gözlerini kapadı Erbakan. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

SP lideri Karamollaoğlu, Fatih Erbakan hakkında şunları söyledi:

Bu memleket elden gidiyor. Ve başka bir şey söyleyeyim Allah rızası için hangi tecrübeyle çıkıyorlar yola?

Tecrübe olmadan olmaz. Yani peygamberlerin hepsi çobanlık yapmış. Hiç olmazsa koyun nasıl yönetilir bilir insanlarla ilgili de bu bir beceri gerektirir.

Peygamberlik de, mürşitlik de, parti başkanlığı da babadan oğula intikal etmez.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU