Irkçı saldırıya uğrayan Shakhtar Donetsk'li Taison tribünlere tepki verince kırmızı kart gördü

Ukrayna'da Shakhtar Donetsk forması giyen Brezilyalı futbolcu Taison, Dinamo Kiev taraftarlarının ırkçı tezahüratına el hareketiyle karşılık verince kırmızı kart gördü

Fotoğraf: @FCShakhtar

Ukrayna Premier Ligi 14. hafta maçında oynanan Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev maçında, yeşil sahalarda yaşanan ırkçı saldırılara bir yenisi eklendi.

Shakhtar Donetsk'ten Taison'un 74. dakikada rakibine yaptığı faulün ardından oyun durdu. Taison, bu sırada Dinamo Kiev tribünlerinden kendisi ve Dentinho'ya yönelik yapılan ırkçı tezahürata dayanamadı.

Taraftarlara el hareketiyle karşılık veren, devamında da topu tribüne doğru diken 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu ve vatandaşı Dentinho, olay nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maçın hakemi, yaşananlar sonrası Taison'u kırmızı kartla cezalandırdı.

Karşılaşmanın ardından Shakhtar Donetsk Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Irkçılık, ırk ayrımcılığı, yabancı düşmanlığı ve buna bağlı hoşgörüsüzlük belirtilerine kategorik olarak karşı çıkıyoruz. Renk, dini veya siyasi inançlara dayanarak hakaret etmek haklı gösterilemez. Medeni ülkelerde ve futbol şampiyonalarında bu tür davranışların sergilenmesi kabul edilemez" ifadelerine yer verildi. 

 

 

Açıklamada, UEFA'nın bu tür davranışlar sergileyen taraftarlara ve kulüplerine sıkı yaptırımlar uyguladığı vurgulandı. 

Müsabakayı 1-0 kazanan lider Shakhtar Donetsk, en yakın takipçisiyle arasındaki farkı 12 puana çıkardı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU