Avengers: Endgame, Hela’nın Thanos’tan daha güçlü olduğunu kanıtlıyor

Hela'yı durdurabilen tek şey Surtur oldu

Avengers: Endgame’deki bir sahnede anlaşıldığı üzere, Marvel Sinematik Evreni’nin en güçlü kötü karakteri, yaygın kanının aksine Thanos değil, Hela.

Thor, Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) Thanos’la ilk kez karşı karşıya geldiğinde, Cate Blanchet’in canlandırdığı Ölüm Tanrıçası Hela’yla bir çatışmadan henüz çıkmıştı. Hela, Thor: Ragnarok’taki ana kötü karakterdi ve Thor’un o zamana dek karşılaştığı en büyük tehditti. Bu durum muhtemelen Thanos’un ortaya çıkışıyla hızla değişti.

Thor: Ragnarok’ta Odin’in ilk çocuğu Hela’nın ortaya çıkmasıyla Thor, hayatında girdiği en çetin kavgalardan birini yaşadı. Hela, Loki, Malekith ve Ultron dahil olmak üzere Thor’un önceki tüm düşmanlarından daha zorlu bir rakipti.

 

Hela - Disney - Marvel.jpg
Hela, Thor'un çekicini kolaylıkla yok etmişti (Disney / Marvel) 

 

Hela, Gök Gürültüsü Tanırısı’nı kolayca alt etti ve Marvel Evreni’ndeki en güçlü silahlardan birini, Mjollnir’i, yok etti. Esir alınıp Sakaar’a götürüldükten sonra bir ekip toplayıp güçlü, büyük kız kardeşinin karşısına tekrardan çıkması neredeyse filmin tamamını aldı. Gücünün doruğuna ulaştığında bile Thor, Hela’yı yenemedi. Onu durdurabilen tek şey Surtur oldu. Surtur, hayata döndürüldükten sonra Asgard’ı yok edip Hela’yı öldürdü. 

Thanos’un, Hela’dan daha kuvvetli olduğu söyleniyor. Avengers: Endgame’deki son savaş sahnesinde etkileyici şekilde, elinde avucunda ne varsa Yenilmezler’in karşısına koyuyor ve onların sınırlarını zorluyor. Ama Kaptan Amerika’yla kavgası, gücünün Hela’ya kıyasla ne oranda olduğunu ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thanos, Kaptan Amerika’nın kalkanına vurduğu darbelerle onu adeta bombardımana tutuyor. Kalkan vibranyumdan yapılmış olmasına rağmen Thanos’un kılıcı onu parça parça etmeyi başarıyor. Bu her ne kadar şok edici olsa da Hela’nın Thor: Ragnarok’ta yapabildiklerine kıyaslandığında sönük kalıyor.

Hela silahsız haldeyken sadece eliyle tutarak Thor’un çekicini parçalara ayırmıştı. Kaptan Amerika’nın kalkanını kırmak Thanos için epey çaba gerektirmişken Hela, Mjollnir’i kolaylıkla yok etmişti. Üstelik hangi silahın daha sağlam malzemeden yapıldığı çok açık.

Kaptan Amerika’nın kalkanı vibranyumdan yapılmış olabilir, ama bu bile faniler tarafından dövülmüş her şeye üstün çıkan uru metaliyle rekabet edemez.

Madem Hela, Thanos’tan daha kuvvetli neden Hela’yla bir avuç süper kahraman savaşmışken Thanos’la savaşmak için evrendeki kahramanların hemen hemen hepsi bir araya geldi?

Bunun nedeni Thor’un, Hela’nın alt edilişini Surtur’un onu öldürmesiyle gerçekleşecek şekilde planlamasıydı. Bu demek oluyor ki aslında teknik olarak Thor, Hela’yı alt etmedi. Aslında Sonsuzluk Savaşı’nda Thanos’u yenmeye kız kardeşine hiç yapamayacağı kadar yaklaşmış oldu.

ScreenRant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU