Theresa May'i başına silah dayanmış halde gösteren paylaşım yapan aday İşçi Partisi'ni zora soktu

İşçi Partisi'nden bir grup kadın, "Böyle görüntülerin etkisi gayet açık: kadın siyasetçilere karşı gözdağını ve şiddeti kışkırtıyorlar" dedi

Daha önce bir aday da yahudi karşıtlığı yaptığı yönündeki suçlamaların ardından çekilmişti (Washington Post)

Britanya İşçi Partisi sosyal medyada Theresa May'in başına silah dayanmış bir görsel paylaşan muhtemel seçim adayını, adaylıktan çekmesi yönünde baskıyla karşı karşıya.

Yeniden seçilme arayışındaki bir grup önde gelen kadın parlamento üyesi cinsel istismarın kökünü kazıma çabalarının "altını oyacağı" için parti liderlerini yazılı olarak Kate Osborne'un Jarrow adaylığını onaylamamaya çağırdı.

İşçi Partisi yöneticilerinin cumartesi bir araya gelerek eski parlamento üyesi Stephen Hepburn'ün cinsel taciz iddialarıyla uzaklaştırılmasının ardından boş kalan koltuğun durumunu tartışacağı anlaşılıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Münakaşanın sebebiyse Osborne'un 2017'de paylaştığı ve HuffPost tarafından ortaya çıkarılan bir fotoğraf. Fotoğrafta yanda "Bir kez daha güçlü ve istikrarlı de" sözleriyle birlikte önceki başbakanın bir namlu karşısında sindiği görülüyor.

Yvette Cooper, Jess Phillips, Stella Creasy ve Rosie Duffield gibi düzinelerce aday Genel Sekreter Jennie Formby ve Ulusal İcra Komitesi (NEC) üyelerine "şaşkınlık ve endişelerini" ifade eden bir mektup imzalayarak gönderdi.

Mektupta, “Böyle görüntülerin etkisi gayet açık: kadın siyasetçilere karşı gözdağını ve şiddeti kışkırtıyor" ifadeleri yer alıyor.

İşçi Partisi'nden meslektaşlarımızın çoğu, asında diğer bütün siyasi partilerden siyasetçiler, internet üzerinde buna benzer rahatsız edici içeriklere maruz kalıyor. Kamusal alanda kadınlar kabul edilemez derecede sindirmeyle karşı karşıyayken bu görüntünün paylaşılması sadece aşırı derecede muhakeme eksikliğini göstermekle kalmıyor, aynı zamanda hepimizin şu anda deneyimlediği taciz döngüsünü biraz daha besliyor. Kate Osborne'un seçilmesi, partimizin kadının kamusal hayatta taciz edilmesine ve sindirilmesine karşı koyduğu azimli her tavrın altını oyacaktır.

Gölge kabinenin eğitim bakanı Angela Rayner paylaşımın "tamamen kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Rayner, “Taciz ve ölüm tehditleriyle karşılaşmış bir siyasetçi olarak birçok kişinin şu anda internet üzerinden siyasetçilere doğrultulmuş iğrençliği ve iğneleyici sözleri gördüğünü düşünmüyorum" dedi.

Böyle görüntüleri paylaşmanın tamamen kabul edilemez olduğunu düşünüyorum.

Osborne'un adaylıktan çekilip çekilmemesi gerektiği sorulduğundaysa, "Bunun olup olmaması benimle ilgili bir mesele değil, bununla İşçi Partisi Ulusal İcra Komitesi ilgilenir" dedi.

Osborne HuffPost'a paylaşım için "bahane göstermeksizin" özür dilediğini söyledi.

Osborne, “Theresa May'in 2017 genel seçimleri yarışında verdiği zorlama ve robotik 'güçlü ve istikrarlı hükümet' demeçleriyle dalga geçen bir parodi film posterinin resmini sosyal medyada paylaştım" dedi.

Hiçbir bahane göstermeksizin bu resmi paylaştığım için özür dilerim. Bir kadın olarak siyasette kadınların karşılaştığı tehdit ve taciz beni fazlasıyla endişelendiriyor ve eğer seçilirsem meslektaşlarımla birlikte, siyasetin içindeki ve ötesindeki kadın düşmanlığının, nefretin ve uzlaşmazlığın üstesinden gelmek için çalışacağım.

Bu açıklama bir başka aday olan Gideon Bull'un cuma günü Yahudi karşıtlığı suçlamaları yüzünden Clacton'daki yarıştan çekilmesinin ardından geldi.

Liverpool West Derby'den adaylığını koyan Ian Byrne da  Muhafazakar Parti üyesi bir kadına sosyal medyada "o*****" dediğinin ortaya çıkmasının ardından istifa çağrılarıyla karşı karşıya.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU