Atatürk’ün Ege Vapuru’nda çekilen görüntüleri Kültür Bakanlığı’nın arşivinden çıktı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk'ün bugüne kadar hiç yayınlanmamış görüntüsünün yer aldığı videoyu Twitter hesabından paylaştı

Fotoğraf: ktb.gov.tr

Ersoy’un paylaştığı ve Sinema Genel Müdürlüğü arşivlerinde bulunan videoda, Ege Vapuru'nda çekilen 43 saniyelik görüntü kaydı yer aldı. Videoda fon müziği olarak ise Atatürk'ün sevdiği Selanik Türküsü'nün "O bizim buluşmalarımız yarim mahşere kaldı" bölümü kullanıldı.

Atatürk'ün genç cumhuriyetin geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdiği Trabzon seyahatlerinin ikincisinde çekilen 1930 Kasım ayına ait görüntüde, Ulu Önder, Ege Vapuru'nda çocukluk arkadaşı ve ona en yakın isimlerden Salih Bozok, yanından hiç ayırmadığı Kılıç Ali ve başyaveri Cevat Abbas Gürer ile sohbet ederken görülüyor.

 


Ersoy, Atatürk'ün vefatının 81. yılı dolayısıyla payaştığı masajda şu ifadeleri kullandı

Atatürk’ün bıraktığı eşsiz mirasın sorumluluğunu, fikirde ve icraatta, ülkemizin ve milletimizin layık olduğu güçlü, lider ve tam bağımsız bir gelecek inşa ederek hakkıyla taşıyacağımızı bir kez daha kararlılıkla ifade ederim.

MSB'den üçüncü video

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da 10 Kasım nedeniyle, 6 Kasım’da yayınlamaya başladığı anma videolarına bir yenisini ekledi. İlk iki videoda Anıtkabir’le ilgili bilgiler veren MSB, son paylaşımında ise Anıtkabir’de yer alan Atatürk Ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni tanıttı. Video Atatürk’ün “Ölüm insanın değişmez kaderidir; marifet unutulmamaktır” sözüyle son buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU