Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanan şehit annesi beraat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muhammed Aydın, şikayetten vazgeçtiklerini belirterek, "Katılma dilekçemiz sehven gönderilmiştir" dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkında açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret davası Ankara'da görüldü. Akbaba, beraat etti.

2017 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir etkinliğinde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan davada savunmasını yapan Akbaba, şunları söyledi:

Suçlamaları kabul etmiyorum. Makama da kanuna da saygım var. Asla hakaret etmedim. Tamamen kişisel sorunlarımı, herkesin bildiği şeyleri bir anne olarak sordum. Yanlış bir şey konuşmadım. Bir şehit anasının öğrenmek istediğim konulardır. Bütün dünyanın bildiği şeyleri tekrarladım. Affınıza sığınarak 1 dakikanınızı rica edeceğim. Buraya gelirken, hakim kadın mı erkek mi olur demeden şöyle düşünmüştüm, 'Acaba çocuğumun nasıl şehit düştüğünü, kaç çocuğu olduğunu, neler çektiğimi sorar mı?' diye. Bunları sormanızı beklerdim.

"Muhbir vatandaş şikayetçi olmuş"

Akbaba'nın savunmasından sonra avukatı Uğur Poyraz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muhammed Aydın'a şikayetçi olup olmadıklarının, Akbaba'nın cezalandırılmasını isteyip istemediklerinin sorulmasını istedi.

Avukat Aydın, "Katılma talebimiz var. Dilekçemizi tekrar ediyoruz" karşılığını verdi. Avukat Poyraz da, "Cumhurbaşkanı şikayetçi olmamış. Muhbir bir vatandaş şikayetçi olmuş. Cumhurbaşkanı bu gerçeği bilse şikayetçi olmazdı" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın avukatı: Şikayetten vazgeçtik, dilekçe sehven gönderilmiş

Erdoğan'ın avukatı Muhammed Aydın, bir süre sonra şikayetten vazgeçtiklerini belirterek, "Katılma dilekçemiz sehven gönderilmiştir" dedi.

Meral Akşener de duruşmadaydı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti yöneticileri ve milletvekilleri ile KUMPASDER Başkanı Ahmet Tatar ve Ali Türkşen'in de izlediği duruşmada, Akbaba'nın savunmasını İYİ Partililerin yanı sıra CHP'li avukatlar da üstlendi.

meral akşener duruşma.jpg
Fotoğraf: Twitter


Hakim: Bugüne kadar vicdanımla karar verdim

Duruşmanın hakimi Hülya Tıraş, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraate hükmederken, "Hakimler kamuoyu baskısıyla karar vermez, vicdanıyla verir. Bugüne kadar vicdanımla karar verdim" dedi.

"Hakkımı helal etmiyorum"

Akbaba, duruşmanın ardından adliyenin önünde konuştu. Pakize Akbaba, şunları söyledi:

Hakkımı helal etmiyorum. Benim şehidimin, 7 kurşunla şehit olan şehidimin anasını hakim huzuruna çıkarana hakkım haram olsun.

 

Oğlu 1993'te şehit olmuştu

Astsubay Namık Ayhan Akbaba, 1993 yılında Van Başkale'de yaşanan çatışmada şehit olmuştu.

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba CHP'nin, 5 Aralık 2017’de kadınların seçme ve seçilme hakkının 83. yıldönümünde düzenlediği "Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması" programında bir konuşma yapmıştı. Akbaba, şunları söylemişti:

İran'ın hırsızını getirdiler hepsi cebini doldurdu villalar aldı, iş yerleri aldı Man adasına para yolladı, her şeyi yaptılar. Şimdi tek tek çözülüyor. Kutulardan o paraları çıktı şimdi size soruyorum sayın Savcı dedim savcı bey size soruyorum başbakan oldunuz başbakan size soruyorum. AKP'nin Genel Başkanı oldunuz size soruyorum. Cumhurbaşkanı oldunuz size soruyorum bu bankanın Süleyman müdürü nerede niye tutuklamıyorsunuz? Çünkü her şeyi elinize aldığınızı sanıyorsunuz demi bu analar ölmeden Cumhuriyeti yıkamayacaksınız. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU