Erdoğan: Türkiye’yi temsil eden sporcular sistematik saldırıyla karşı karşıya

Cumhurbaşkanı: UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi yurt dışında temsil eden sporcuların, Barış Pınarı Harekatı'ndan beri sistematik bir linç kampanyasıyla karşı karşıya olduğunu söylerken "Türkiye olarak UEFA'nın Milli Takımımıza ve kulüplerimize yönelik ayrımcı, haksız ve siyasi tavrını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Macaristan'a düzenleyeceği resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. UEFA’ya tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Bizim sporcularımızın, kalkıp da Mehmetçiğe selam durması belli bir başarıdan sonra onun en doğal, en tabii hakkıdır. Bunu Macron'un bir sporcusu Macron'un karşısında yaptığı zaman herhangi bir müeyyide işletmiyorsunuz, aynı şekilde dünyanın değişik yerlerinde bu şekilde selam duranlarla alakalı herhangi bir şu ana kadar devreye soktuğunuz bir işlem yoktur ama olay Türkiye olunca, Türkiye'nin sporcuları olunca hava değişiyor. Bu da UEFA'nın bir an önce bu yanlıştan dönmesini gerektiriyor. Yanlış kararlarıyla sporun daha fazla siyasallaşmasına fırsat vermemeleri gerekiyor.

ABD’ye ziyaret

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile dün gece yaptığı telefon görüşmesi sonrasında 13 Kasım’da Washington’a gitme kararı almasına da değindi:

Bu konuda hamdolsun tecrübemiz iyidir. Şu anda yaptığımız ziyaret ise çok çok farklı bir dönemde. Barış Pınarı’nın olduğu dönemde, burada Amerika’nın etkinliği var mı, var. Bu görüşmeleri yaparken bir taraftan YPG/PYD, DEAŞ, PKK’nın çekileceği sözünü verenler şu anda bunu gerçekleştirmiş değil. Aynı şekilde Rusya ile yaptığımız mutabakatta da onların kontrolünde olan bölgelerde ne yazık ki 150 saat geçti, o bölgelerden de teröristler çıkmış değil. Bunu Salı günkü konuşmamda da söylemiştim. Bütün teröristlerin çıkması kaydına bağlı olarak mutabakat metni üzerinde anlaşmıştık. Şu an durum ne yazık ki böyle değil.

“SMO’dan bu sabah 11 şehit var”

Bölgede Suriye Milli Ordusu'na saldırılar gerçekleştirildiğini dile getiren Erdoğan, "Bu sabah 11 şehit var. Tabii karşı tarafta da ondan çok daha fazlası öldürüldü" ifadesini kullandı.

Bağdadi'nin ailesine ne olacak?

Öldürülen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi’nin ailesinin Türkiye tarafından yakalanması hakkında açıklama yapan Erdoğan “Yakaladıklarımızı geri gönderme merkezlerimize alıyoruz, orada duracaklar. Adalet Bakanlığı ne karar verecek göreceğiz. Bağdadi'nin eşinin yanında DNA'sı doğrulanmış çocuğunun da olması bizim için önemli. Sorgulama işlemleri kararlılıkla devam ediyor” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU