Özhaseki vaatlerini nasıl gerçekleştireceğini anlattı: Bakanlıklarda tanıdıklarım var

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki projelerini ve nasıl hayata geçireceğini anlattı

AK Parti'nin Ankara Adayı Mehmet Özhaseki medya temsilcileriyle bir araya geldi / Fotoğraf: AA

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Önce projelerini ve vaatlerini anlattı sonra da nasıl hayata geçireceğini...

Özhaseki’nin projeleri:

  • Öğrenci bilet fiyatları, tam bilet fiyatlarının yarısı olmalı
  • Ankapark bir iki ay içinde açılacak
  • Ankaragücü maçları Eryaman’da oynanacak
  • 19 Mayıs Stadyumu yerine spor kompleksi yapılacak
  • Su fiyatlarında indirime gidilecek
  • Otopark yapımı konusuna önem verilecek
  • Dikey yapılaşmanın yarattığı sorunlara yönelik plan bazlı yoğunluk artışı yasaklanacak (imarla ilgili 100 madde hazırladı)

“İlişkilerimi iyi kurarak birçok projeyi bakanlık nezdinde yürütürüm”

Özhaseki projelerin nasıl hayata geçirileceğine yönelik soruyu şöyle yanıtladı:  

“Belediyelerin, Ankara gibi büyük illerde ortaya konulan projelerin tamamını finanse edebilme kabiliyeti yok. Belli bütçeleriniz vardır, bir kısmını da hükümetin üstlenmesi gerekir. İşte o hükümet nezdindeki işlerin de sürdürülebilmesi adına bir tecrübem var. Hükümeti iyi tanıyorum. Siyaset ayağını iyi biliyorum. İlişkilerimi de iyi kurarak inşallah birçok projeyi de bakanlıklarımız nezdinde takip edip bunları ben yaparım diye düşünüyorum. Ayrıca kimseyle kavgam olmaz. Siyasetin içinde aktör olmam. Sadece hizmetlerimle konuşurum"

Kaynak yaratılmasına yönelik bir başka soru üzerine Özhaseki, projelerin maliyetlerinin belediyenin yatırım bütçesinin üzerinde olduğunu anlattı. Finansın karşılanması için koşulları sıraladı. 

"Bir, hükümetle uyumlu olmak lazım. Ulaştırma Bakanlığı tarafında bu işleri takip edip en önemli projeleri Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatıyla gerçekleştirmek lazım. İki, kendine has belediyenin gelirleri var. Bunu doğru şekilde öncelik sıralamasına tabi tutarak harcamak lazım. Üç, kendi kaynağınızı kendiniz oluşturmanız lazım."

 



“Gökçek’e cevap veriyor” iddiaları

"Televizyonlarda ben prensiplerimi anlattıkça, 'Bak gördün mü, Melih Bey'e cevap veriyor.' diyorlar. Bundan da son derece üzülüyorum. Böyle bir fitne ateşi yakmak için uğraşanlar da şahsen uğraşmasalar iyi olur. Benim kimseyle bir kavgam yok. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı"

İstihdamı nasıl artıracak?

Mehmet Özhaseki "Ankara özelinde istihdamı artırmaya dönük projeleriniz var mı?" sorusuna belediyelerin direkt istihdam yerleri olmadığını söyledi ve ekledi:

“Projelerle şehri herkesin gelmek için can attığı, iş bulabildiği, istihdamın yoğun olduğu bir kent haline getirebiliriz”

DAHA FAZLA HABER OKU