TBMM çocuk ölümlerini araştırma komisyonu işe Rabia Naz olayıyla başlayacak

Komisyon üyelerinin Giresun’un Eynesil ilçesine yapacağı ziyaret öncesi konuşan baba Şaban Vatan, “Hassasiyetli şekilde çocuk canı ardındaki katillerin ortaya çıkarılması için gereken yapılmalıdır” dedi

Rabia Naz Vatan ve diğer çocuk ölümlerini araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu, Giresun'un Eynesil ilçesine giderek incelemelerde bulunacak / Kolaj: Independent Türkçe

Rabia Naz Vatan’ın hayatını kaybetmesinin üzerinden yaklaşık 19 ay geçti ancak ölümün nasıl olduğu belirsizliğini koruyor. 

11 yaşındaki Rabia Naz başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerinin nedeninin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir araştırma komisyonu kuruldu.

"Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu", altı AK Partili, üç CHP'li ve birer MHP, İYİ Parti ve HDP'li milletvekilinden oluşuyor.

Komisyonun 7 Kasım'da, Rabia Naz'ın öldüğü Giresun'un Eynesil ilçesine giderek incelemelerde bulunması bekleniyor.

Küçük Naz’ın yaşamını yitirdiği Eynesil'deki incelemede ortaya çıkacak sonuç, komisyon üyeleri tarafından rapor haline getirilecek. İncelemeden çıkacak sonuç, Naz’ın ölüm sebebininin netleşmesine katkı sağlayabilir. 
 

Rabia Naz
Vatan ailesi, kızlarının ölüm nedenini ortaya çıkarılmasını istiyor / Fotoğraf: AA


Ancak Vatan ailesi, TBMM'de oluşturulan bu komisyona mesafeli yaklaşıyor. Baba Şaban Vatan, bu duruma gerekçe olarak, Meclis'te daha önce önergeler sunulduğunda ret verenlerin AK Parti ve MHP milletvekilleri olduğunu hatırlattı.

Araştırma komisyonunun önümüzdeki günlerde Eynesil'de gerçekleştireceği inceleme öncesinde Independent Türkçe’ye konuşan baba Şaban Vatan, kızının ölüm olayı ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan inceleme ve araştırmaların sonucunda bir neticeye varılmadığını söyledi. 

Kızının ölümüyle ilgili olayda bir örtbas durumu olduğunu savunan baba Vatan, "Bu duruma rağmen AK Parti milletvekilllerinin çoğunluklu olarak bu olayda tutulması, bana göre yanlıştır" dedi. 
 

rabia nazz.jpg
Rabia Naz Vatan / Fotoğraf: Twitter @VatanSaban


Komisyonun ağırlıklı olarak muhalefet partilerinden oluşması gerektiğini aktaran Şaban Vatan, "Bu daha samimi bir durum olurdu" yorumunu yaptı:

Perşembe günü Eynesil'de olması beklenen komisyon üyelerinin  samimi yaklaşıp sonuca ulaşmaları önemlidir.

Hassasiyetli şekilde çocuk canı ardındaki katillerin ortaya çıkarılması için gereken yapılmalıdır.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU