Doğu Anadolu’ya mevsimin ilk karı yağdı

Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Muş ve Bitlis illerine yılın ilk karı düştü. Kış turizminin önemli adreslerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi, beyaza büründü

Fotoğraf: AA

Doğu Anadolu’nun bazı illerine yılın ilk karı yağdı. Erzurum, Erzincan, Kars ve Ağrı, Muş ve Bitlis’in yüksek bölgeleri beyaza büründü.

Bölgeden gelen haberlere göre, Erzurum’da, gece saatlerinde başlayan yağmur daha sonra kara dönüştü. Etkili olan kar yağışını kaçıran vatandaşlar, güne kartpostallık manzara ile başladı.

Erzurum (1).jpg
Erzurum kent merkezinde kar yüksekliği 7 santimetreye kadar çıktı/ Fotoğraf: AA


Kışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar, arabalarına kış lastiği taktırabilmek için lastikçilerin kapısında kuyruk oldu.

20191102_2_39111538_49076669.jpg
Doğu Anadolu'nun bazı illerine mevsimin ilk karı yağdı. Kimi yerler beyaza büründü./ Fotoğraf:AA

Erzincan’in yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından Erzincan-Sivas kara yolundaki Sakaltutan Geçidi’nde ulaşımda güçlükler yaşandı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle hazırlıksız yakalanan bazı sürücülere, araçların trafiği engellememesi için kara yolları ve polis ekipleri, iş makineleriyle destek verdi.

Kayak merkezi beyaza büründü

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan sağanak, yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü. Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin zirvesine de mevsimin ilk karı yağdı.

Kars (1).jpg
Kar, Kars'ta da etkili oldu/ Fotoğraf: AA


Ağbaba Dağları ile kış turizminin adreslerinden Cıbıltepe'nin 2 bin 634 rakımlı zirvesi beyaza büründü. Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Sönmez, mevsimin ilk karının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Gümüşhane'de akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Torul ilçe sınırlarında bulunan 2 bin 100 rakımlı Zigana Dağı'nda kar yağışı etkili olurken Zigana Geçidi'nde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Bazı vatandaşlar da Zigana Tüneli'nin bulunduğu alana gelerek karın keyfini horon oynayarak yaşadı.

Bitlis Merkez (2).jpg
Bitlis Merkez/ Fotoğraf:AA


Çocuklar kartopu oynadı

Ağrı, Bitlis ve Muş illerinin yüksek bölgelerine kar yağdı. Ağrı'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Sabahın erken saatlerine etkisini artıran ve köylerde yer yer 10 santimetre kalınlığı bulan kar yağışı nedeniyle araçlar, evlerin çatıları ile ağaçlar beyaza büründü. Bazı çocuklar kar yağışını fırsat bilerek kartopu oynadı. 


Independent, AA

DAHA FAZLA HABER OKU