5 yaşında karateye başladı 10 yıl sonra dünya şampiyonu oldu

Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi 47 kiloda temsil eden 15 yaşındaki Müşerref Özdemir altın madalya kazandı

Fotoğraf: İHA

Müşerref Özdemir henüz 15 yaşında.

5 yaşından bu yana karete ile uğraşıyor.

Kemer Akar Spor Kulübü sporcusu genç kız, Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. 

Türkiye'yi 47 kiloda temsil eden 15 yaşındaki Müşerref Özdemir, millilerin kazandığı iki altın madalyadan birinin sahibi oldu.

Kemer Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi olan Özdemir'in babası Tahsin Özdemir yağlu güreşi bırakıp onunla birlikte karateye başlamış, yıllarca antrenman yaptıktan o da milli takım sporcusu oldu.

10 yıl içinde katıldığı yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda 200'den fazla madalya kazanan Müşerref Özdemir'in başarı grafiği ara vermeden yükselmeye devam etti.

Şampiyonada 7 maç yapan Müşerref, finalde Mısırlı rakibini yenerek altın madalyaya ulaştı. 

Özdemir'in, Şili'den dönüşü de Kemer'de heyecan yaşattı.

Aralarında, kendisine ismi verilen 75 yaşındaki babaannesi Müşerref Özdemir'in de bulunduğu kabalalık bir grup, sabaha karşı Antalya'nın yolunu tuttu. 

Özdemir'in antrenörü ve Akar Spor Kulübü Kurucu Başkanı Emin Akar, “Artık hedefimiz Müşerref'in Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarısını sürdürmesine yardımcı olup olimpiyatlara hazırlamak. İnşallah bu hedefimize ulaşırız” diye konuştu.

Kızına yardımcı olmak için başladığı karate sporunda kendisi de milli sporcu olan baba Tahsin Özdemir ise, “Çok mutluyum, çok gururluyum. Hep birlikte kızımı karşılamaya geldik” dedi.

 

İHA

 

DAHA FAZLA HABER OKU