İmamoğlu'ndan "Boğaz yetkileri Cumhurbaşkanlığı'na devrediliyor" iddiasıyla ilgili ilk açıklama

İBB Başkanı: Hukukumuzu o anlamda sonuna kadar İstanbul halkı lehine kullanırız

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin İstanbul Boğazı'ndaki yetkilerinin Cumhurbaşkanlığı'nın oluşturduğu bir kurula devredileceğine yönelik iddialarla ilgili ilk açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin Strasbourg'daki toplantısına katılan İmamoğlu, euronews'e yaptığı açıklamada hukuki yollara başvuracaklarını belirtti.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

İstanbul’un hukuku olan her şeyi yine hukuk yoluyla elde etmek istiyoruz. Hukukumuzu o anlamda sonuna kadar İstanbul halkı lehine kullanırız. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Yani Yunus Emre’nin de dediği gibi “Sen sana ne sanırsan başkasına da onu san” eğer sayın Cumhurbaşkanı biliyorsa, bu sözü de hatırlatmak isterim kendisine.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ifade edilen 28 maddelik kanun tasarısı ile idare heyetindeki İmamoğlu'nun ve İBB'ye ait Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetkileri elinden alınacak. Ayrıca yeni düzenleme ile kaçak yapıların yerine yeni binaların yapılmasına izin verileceği öne sürülüyor.

 

Independent Türkçe, euronews

DAHA FAZLA HABER OKU