Erdoğan: Bir taraftan ABD, bir taraftan Rusya ile 120 ve 150 saatlik yaptığımız mutabakatlar bitmiş bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya ile varılan mutabakat kapsamında Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sınır bölgelerinden çekilmesine değinen Erdoğan, "Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor. Görüşmelerimiz yarın yine aynı şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bir taraftan ABD, bir taraftan Rusya ile 120 ve 150 saatlik yaptığımız mutabakatlar bitmiş bulunuyor. Yarın yapılacak görüşmelerimiz var" dedi.

Suriye'nin kuzeyindeki petrol sahalarından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden başka Suriye ile ilgilenen herkesin önceliği petrol kaynakları olduğu ortaya çıkmıştır" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, "Suriye'ye baktığında petrol veya güç temerküzü fırsatı değil de sadece insan, sadece can, sadece kardeş gören tek ülke Türkiye'dir" diye devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

Türkiye kendi milli güvenliği söz konusu olduğunda kimseden icazet almadan yapabileceğini göstermiştir.

Terör örgütleri devasa desteğe rağmen ülkemizde başarılı olamıyorsa, milletimizin dirayetli ve kararlı duruşu sayesindedir.Ülkemizin terörle mücadele sürecinin bir başka önemli sonucu da Batı başta olmak üzere tüm dünyada terör örgütleri karşısında sergilenen ikircikli hatta ikiyüzlü tavrı da tüm açıklığıyla ifşa etmiş olmasıdır.

İnsan olmanın, Müslüman ve Türk olmanın gereği olarak onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. Ama asla çocuklarımızı mahcup edecek, onların yüzlerini kızartacak, ecdatlarından utanmalarına yol açacak bir yanlışa düşmeyeceğiz.

Milletimiz bağımsızlığına ve geleceğine yönelik her türlü tehdit karşısında tek yürek, tek yumruk olmayı sürdürmektedir. Malazgirt’ten İstiklal Harbine uzanan ve günümüze kadar gelen kadim tarihî yürüyüşümüzde bu gerçek hiçbir zaman değişmemiştir.

Barış Pınarı Harekatı

Barış Pınarı Harekatı'nda bizi arayan Batılı liderlerden neredeyse hiçbiri, terör örgütü tarafından alçakça şehit edilen 20 insanımız ve yaralanan 184 kardeşimizle ilgili üzüntü beyanında bulunmamıştır. Yurt dışındaki temsilciklerimize yapılan ve önemli bir kısmı da şiddet içeren 700'e yakın saldırının önlenmesi konusunda hiçbir gayret sarf etmediler. Tam tersine teröristler, bu ülkelerin emniyet güçlerinin koruması altında eylemlerini gerçekleştirdi. Barış Pınarı Harekatı bir kez daha göstermiştir ki milletimizin içine fitne sokarak ülkemizi zafiyete uğratma çabaları beyhudedir.

Dünyada Avrupa'dan Kafkasya'ya kadar bizim milletimiz kadar büyük soykırıma uğramış, zulme maruz kalmış, adaletsizlik yaşamış başka bir millet yoktur. Buna rağmen biz, medeniyetimizin ve tarihimizin emrettiği sınırların dışına hiçbir zaman çıkmadık, çıkmıyoruz.

Bu kadim devlet maziden atiye uzanan köprüyü güçlü bir şekilde muhafaza etmekte kararlıdır. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmakla, aynı zamanda yeni nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilme imkanı da sağlamış olacağız.

SDG'nin çekilmesi

Saat 18’de Rusya tamamen çekildiğini açıkladı. Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor. Görüşmelerimiz yarın yine aynı şekilde devam edecek. Şu an itibarıyla 30’a yakın şehidimiz var. Ama bunun yanında SMO’nun 130’a yakın onların da şehidi var. Bizim şehitlerimizle beraber koyun koyuna mücadele verdiler. Bu mücadeleden asla geri durmuyorlar.

Gün bugündür, dem bu demdir. İnşallah buradaki Barış Pınar, pınar derken rastgele bu ismi koymadık, sınırda gözeler, pınarlae çoktur. Bundan hareketle biz bunu ismi koyduk. Adı buradan geliyor.

Bir taraftan ABD ile, bir taraftan Rusya’yla 120 150 saatlik mutabakatla bitmiş bulunuyor. Batıyla yapmakta olduğumuz görüşmeler var.
Tek hedefimiz var, terör örgütlerinden buraları temizlemek için oradayız. Çünkü bizi taciz, rahatsız ediyorlar

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU