Boydak Holding'in ismi değişti

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, eylül ayındaki bir konuşmasında isim değişikliğinin ilk işaretini vermiş ve "FETÖ ile bu kadar aidiyeti tespit edilmiş bir ailenin soyadını daha fazla kullanmak istemiyoruz." demişti

Görsel: erciyesanadolu.com

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yüzde 53 hissesine sahip olduğu Boydak Holding'in ismi değiştirildi. Kayseri merkezli şirket, bundan sonra Erciyes Anadolu Holding olarak faaliyetlerine devam edecek.

"Adımızı Anadolu'nun en ihtişamlı dağından alıyoruz"

Bugün yapılan basın toplantısıyla duyurulan isim değişikliğiyle ilgili şirketin kurumsal Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Adımızı Anadolu'nun en ihtişamlı dağından, gücümüzü milletimizden alıyoruz, yeni ismimiz Erciyes Anadolu ile ülkemiz ekonomisinin, milletimizin hizmetindeyiz." denildi.
 


Holdingin @boydakkurumsal adlı Twitter hesabı da @erciyesanadolu olarak değiştirildi.

boydak erciyes.PNG
Görsel: Twitter @erciyesanadolu


Bazı şirketlerde Boydak ismi kullanılıyor

Holdingin internet sitesindeki şirketler bölümünde, holding bünyesindeki bazı şirketlerde halen Boydak isminin kullanıldığı görüldü.


Mustafa Boydak itiraz etmişti

Independent Türkçe'ye konuşan holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yüzde 47 hissenin Boydak ailesine ve ortaklarına ait olduğunu söylemiş, isim değişikliği konusunda genel kurulun toplanması gerektiğini ifade etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mustafa Boydak, kendilerinin de hissedar olarak oy haklarının bulunduğunu ve isim değişikliğini desteklemeyeceklerini söylemişti. 

İşareti TMSF Başkanı vermişti

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, eylül ayındaki bir konuşmasında isim değişikliğinin ilk işaretini vermiş ve  "FETÖ ile bu kadar aidiyeti tespit edilmiş bir ailenin soyadını daha fazla kullanmak istemiyoruz. Son aşamadayız, yıl sonunda artık Boydak kullanmayacağız." demişti.

Kayyum atanmış, TMSF'ye devredilmişti

15 Temmuz’da 2016'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar neticesinde Kayseri’de kurulu bulunan Boydak Holding’e aynı yıl 18 Ağustos’ta kayyum atanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU