Otobüste muavinin cinsel saldırı ve şiddetine maruz kaldığını söyleyen kadın avukat desteği bekliyor

Otobüslerinde taciz ve şiddetin yaşandığı iddia edilen Nilüfer Turizm'den açıklama gelmedi

Fotoğraf: Twitter 

Üniversite öğrencisi Y.O., 21 Ekim gecesi İstanbul’dan Ankara’ya giden Nilüfer Turizm’in bir otobüsüne bindi.

Ankara Üniversitesi öğrencisinin iddiasına göre firmanın muavini M.B., kendisine cinsel saldırıda bulundu.

Kadının tepki göstermesi üzerine muavinin fiziksel şiddet uyguladığı da öne sürüldü.

Olayın ardından darp raporu alan Y.O. muavinden şikâyetçi oldu.

Yaşandığı ifade edilen olay sonrası firmanın müşteri hizmetlerini aradığını belirten kadın, yaşadıklarını bianet’te şöyle anlattı:

Esenler’den otobüse bindim. Benim oturduğum 32 numaralı koltuktaki şarj yeri çalışmıyordu. Muavin bana ‘En arka dörtlü koltuğa gelin burası yol boyu boş’ dedi. Ben de o koltuğa geçtim. Yüzüm cama dönük şekilde uyuyakalmışım. Bir ara göğsüme bir temas hissettim sürekli olarak. Hırkamın yakası düşüyor sanıp onu düzeltiyordum. Sonra ne olduğunu anladım, uyandığımda bütün ışıklar kapalıydı.

“Benim sevgilim var”

“Arkamı döndüğümde muavin hemen diğer koltuğa geçip uyuyor gibi yaptı” diyen kadın, şöyle devam etti:

Ben onu yumruklamaya başladım ve bağırdım. Herkes uyuyordu. En yakınımdaki kişi, üç koltuk ötede oturuyordu. ‘Beni taciz etti, cinsel saldırıda bulundu’ dedim. Otobüs şoförünün yanına gittim. Önce yavaşladı, duruyor gibi yaptı. Sonra durmadı. Muavin de arkada ‘Benim sevgilim’ var diye kendini savundu.

Ben de Nilüfer Turizm’in müşteri hizmetlerini aradım. Durumu anlatırken muavin birden geldi bana saldırdı. Yolcular ise ben fiziksel olarak şiddet görene kadar sesini çıkarmadı.

“Salak mısın, ilk seferde uyarsaydın”

"Muavin beni taciz etmediğini, üç dört kez dokunduğunu söyledi. ‘Sen salak mısın ilk seferde uyarsaydın’ diye tepki gösterdi" diyen kadın İstanbul Dudullu'da indiklerini söyledi ve şunları ifade etti:

Erkekler indi, herkes muavini dinliyordu, kadınlar da araçtaydı. Kimse beni dinlemiyordu. Oraya Nilüfer Turizm’in temsilcisi geldi ama o da beni dinlemedi. Ben bu muavin araçtan inmezse binmeyeceğim dedim. Ama muavini araçtan indirmediler. Polisler de ‘Ankara’da suç duyurusu yapın’ dedi. Ben de Ankara’ya yakın bir yerde polisi aradım. Ankara Otogarı'na geldiğimizde polis zaten bizi bekliyordu. Çiftlik Şehit Tugay Can Kızılırmak Polis Merkezi'nden gelmişlerdi. Yaşananları anlattım. İfademi aldılar.

"Ekonomik durumum avukat desteği almaya yeterli değil"

Olayın medyada yer almasının ardından kendisine destek olan kadınlara teşekkür eden Y.O., avukat için maddi durumunun olmadığını belirterek şu çağrıda bulundu:

Tüm kadınlara teşekkür ediyorum. Suç duyurusunun davaya dönüşmesini bekliyorum. Şu an bir avukatım yok. Ekonomik durumum avukat desteği almaya yeterli değil. Özellikle feminist kadınlar olmak üzere destek bekliyorum. Bu durumlarda ne yapılabilir bilmiyorum. Tüm kadınlardan destek bekliyorum.

“Nilüfer Turizm suratıma kapadı”

Beni dün, kendisinin Nülifer Turizm'den olduğunu söyleyen bir kadın aradı. Sizin bindiğiniz otobüsteki herkesle konuştuk böyle bir şey olmamış deyip telefonu yüzüme kapadı. Ben mağdur oldum üzerine bir de bu tür davranışlarla karşılaşıyorum.

Nilüfer Turizm’den iddialarla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İzmir'de şirkete protesto

Öte yandan İzmir'de Özgür Genç Kadın isimli bir grup Nilüfer Turizm'i protesto etti. Grup, protesto anlarını sosyal medya hesaplarından paylaştı:

 

Independent Türkçe, bianet

DAHA FAZLA HABER OKU