İmamoğlu: HDP’li başkanların tutuklanmasının gerekçesi yok

İBB Başkanı: Seçtikten sonra görevden alıyorsun, ortada gerekçe yok; şimdi de tutuklama oluyor, ortada yine gerekçe yok

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HDP'li belediye başkanlarını tutuklanmasında bir gerekçe olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güngören'deki ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, tutuklanan HDP'li başkanlarla ilgili olarak şunları söyledi:

Hepimiz bir seçime girdik. Hatta demokrasi adına birtakım olayların yaşandığı bir seçime girdik ki, bunun en net örneği İstanbul’da yaşadığımız sıkıntılar. Dünyanın bize dönük negatif bakışı ve sonrasında halkın bunu tamir edişi. Güneydoğu’da da insanların bir tercihi var ve oy kullanıyorlar. Birini seçiyorlar. O seçecekleri birini de devlet uygundur diye onay veriyor. Bir insan hangi partiden olursa olsun, devlete başvuruyor, seçime uygun mu, değil mi diye, YSK karar veriyor. Burada sicil araştırması yapılıyor, uygun olup olmadığı konusunda bütün araştırmalar yapıldıktan sonra onay veriyor. Baktığınızda HDP’li arkadaşlar, devletimizin ilgili kurumundan onay almış insanlar. Yani kanunen, hukuken, sicil olarak hiçbir sorun yoktur denen ve seçime girmiş insanlar. Toplum da seçmiş. Seçtikten sonra da görevden alıyorsunuz; ortada bir gerekçe yok. Şimdi de tutuklama oluyor. Bu bir gerekçe olduğu düşünülebilir; ama ortada sadece bir iddia var. Yine gerekçe yok.

İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etmişti. İmamoğlu'nun ziyaretinin ardından Mızraklı da dahil olmak üzere birçok HDP'li başkan tutuklandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU