Maltepe Üniversitesi, yönetim kurulu toplantısını İstanbul’dan Akçakale’ye taşıdı

Maltepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla İstanbul’daki merkez kampüs yerine Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Akçakale’de yapıldı

Fotoğraf: Maltepe Üniversitesi

Zeytin Dalı Harekatı sırasında Hatay'ın Hassa ilçesinde toplanan Maltepe Üniversitesi Yönetim Kurulu, Barış Pınarı Harekatı’na destek amacıyla bu seferde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir araya geldi. 

“Aydın sorumluluğuyla bu kararı aldık” diyen Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar,  sınırda görev yapan askerleri ziyaret etti. 
 

Maltepe Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi Yönetim Kurulu Toplantısı Şanlıurfa Belediyesi'nin Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı/ Fotoğraf: Maltepe Üniversitesi


Barış Pınarı Harekatı ile “bölgedeki terör ateşinin söneceğini” ifade eden Karasar sözlerine şöyle devam etti: 

Maltepe Üniversitesi Yönetim Kurulu ve akademisyenleri, öğrencileri olarak, vatanın bekası için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve milletimizin yanında olduğumuzu bölgeye yaptığımız ziyaretle dile getirmekten şeref duyuyoruz. 

Umuyoruz ki gerek eğitim kurumları gerek sivil toplum kuruluşları bu tür ortamlarda ve mekanlarda bir araya gelerek, birlik ve beraberliğimizi yedi düvele göstermek noktasında daha cesur davranır.


Heyet ilk olarak Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile makamında görüştü. Daha sonra Suriye sınırındaki Akçakale'ye gelen Karasar ve beraberindekiler, Kaymakam Hamza Özer ve Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı'yı ziyaret etti. 

Rektör Prof. Dr. Karasar ve dekanlar, daha sonra belediyenin Meclis Toplantı Salonu'nda olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU