Putin’den Esad’a: Türkiye-Rusya ittifakı terörizmin tüm türleriyle mücadeleye odaklanacak

Rusya lideri Putin, Esad’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye ile varılan mutabakat hakkında bilgi verdi

Görüşmede Putin, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğine vurgu yaptı / Fotoğraf: Reuters

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya lideri Vladimir Putin’le Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Putin, Türkiye ile varılan 10 maddelik mutabakat hakkında bilgi verdi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya göre Putin, görüşmede Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine vurgu yaparken, “Türkiye ile Rusya arasındaki herhangi bir ittifakın terörizmin tüm türleri ile mücadeleye ve tüm ayrılıkçı grupların Suriye topraklarından çıkarılmasına odaklanacak” dedi.

Esad: İşgal girişimlerine karşı tüm meşru yolları kullanırız

Buna karşın Beşar Esad, ‘her ne isim altında veya bahaneyle olursa olsun’ Suriye topraklarının işgal edilmesine tamamen karşı çıktığını vurgularken, ülkenin mevcut durumunun ayrılıkçı örgütlerin sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Suriye’nin terörle mücadele ve işgal girişimlerine karşı ‘her karşın toprağında tüm meşru yolları’ kullanacağını söyleyen Esad, bölgedeki demografik yapının dönüşümünü engellemek için sivillerin evlerine dönmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin’in dün Soçi’de yaptığı görüşmenin ardından iki ülke arasında 10 maddelik Suriye mutabakatı imzalanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU