Rusya: Kürt güçleri sınırdan çekilmezse Türk ordusunun silindir aracının altına girecek

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, "Nihayetinde ise ABD Kürtleri terk etti, hatta bir bakıma onları aldattı" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyiyle ilgili vardıkları mutabakata ilişkin olarak açıklama yaptı. Peskov, Kürt güçlerinin sınırdan çekilmemeleri  halinde Türk ordusunun silindir aracının altına gireceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peskov, Amerika Birleşik Devletleri Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in, Rusya ve Türkiye'nin Soçi'de anlaşmış olmasına karşın Kürt güçlerin sınırdan çekileceğinden emin olmadığını söylemesine yönelik sorulan soruyu şöyle yanıtladı:

"ABD son yıllarda Kürt güçlerin en yakın müttefikiydi. Nihayetinde ise ABD Kürtleri terk etti, hatta bir bakıma onları aldattı. Kürtleri sınırda bırakıp onları neredeyse Türklerle savaşmaya ittiler"

Kürt güçlerin sınırdan çekilmemeleri halinde buralara yerleştirilmesine karar verilen Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin çekilmek durumunda kalacağını uyarısında bulunan Peskov, "O zaman da geriye kalan Kürt oluşumlar Türk ordusunun silindir aracının altına girecek" ifadelerini kullandı.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU