Friends oyuncuları senaryodaki bu detayı okuyunca tepki göstermiş: Ateşle oynuyorsunuz

Oyuncular, dizinin ortak yaratıcısı David Crane’e “Bunu yapamazsın!” diyerek tepki göstermiş

1994'te başlayan dizi Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc ve David Schwimmer'a dünya çapında şöhret getirdi (NBC)

Friends’in 6 ana karakterinin mutlu sona giden yolu uzun ve meşakkatliydi. Bu anlaşılabilir bir durumdu çünkü belirsizlik içeren anları oyuna dahil etmeden bir diziyi 10 sezon boyunca canlı ve ilgi çekici kılmanın imkanı yok.

Dizinin gözde çifti Ross ve Rachel’ın ilişkisi sürekli “Bir araya gelecekler mi? Gelmeyecekler mi?” sorusunu gündeme getirerek izleyiciyi 10 yıl boyunca tetikte tutmayı başardı.

10 sezonun çoğu boyunca ayrı olmalarına rağmen Ross ve Rachel’ın birlikteliği her zaman kaçınılmaz hissettiren bir eşleşmeydi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ilişkinin sürekli yön değiştirmesi dizinin yaratıcıları ve senaristlerinin başarısının belki de en iyi örneklerinden biri olabilir. Ross ve Rachel arasında her zaman bir olay ya da bir kişi vardı. Bu bir erkek arkadaş, bir kız arkadaş ya da bir kusurlar listesi olabildi.

Rachel ve Ross cephesinde 7 yıl süren usta bahanelerin ardından dizinin ortak yaratıcılarından David Crane korkunç bir yanlış adım diye görülebilecek (ya da görülen) bir karar verdi; Rachel ve Joey’yi bir araya getirdi.

Yazar Saul Austerlitz’in, Friends’in kamera arkasında yaşananları anlattığı kitabı Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a TV Era’ya göre, Rachel ve Joey’nin bir ilişki yaşamasının berbat bir fikir olduğunu düşünen sadece izleyiciler değildi, oyuncu kadrosu da bu eşleşmeye karşı çıkmıştı.

InStyle'da yer alan habere göre Crane, oyuncuların kendisine, “Bunu yapamazsın! Bu kız kardeşine aşık olmak gibi bir şey! Bu ateşle oynamak gibi!” dediğini hatırlıyor. Kitaba göre Crane de onlarla hemfikirdi ancak ateşle oynamanın heyecanlı olduğunu düşünüyordu. Ve tüm itirazlara rağmen dizi Rachel ve Joey’i bir araya getirdi.     

Fikrin temelleri 8. sezonda atıldı. Joey’nin, o dönem Emma’ya hamile olan ve giyinip süslenip dışarı çıkmayı ne kadar özlediğinden bahseden Rachel’ı yemeğe çıkarmasıyla ilk adım geldi. Bu bölümün sonunda Joey, Rachel’a olan hislerinin arkadaşlık sınırlarını aştığını fark etti. Yaşanan bir dizi karmaşanın ardından 9. sezonun finaline doğru, önceleri Joey’ye karşı bu tarz bir hissiyat içinde olmayan Rachel’ın da artık bir şeyler hissetmeye başladığını gördük.

İkilinin Barbados’ta öpüşmesiyle son bulan 9. sezonunun ardından neyse ki bu ilişkinin ömrü uzun sürmedi ve 10. sezonun 3. bölümünde ikili milyonlarca izleyiciyle (ve oyuncu kadrosuyla) aynı kanıya vardı; arkadaş olarak daha iyiydiler.

Pop kültür tarihçisi Saul Austerlitz'in kitabı, dizinin yaratıcıları David Crane ve Marta Kauffman, yapımcısı Kevin Bright, yönetmeni James Burrows ve oyuncu kadrosundaki pek çok isimden özel röportajlar içeriyor. 

Dünya çapında fenomen haline gelen Ross, Rachel, Joey, Chandler, Phoebe ve Monica'nın maceraları Eylül 1994'te başlamıştı. Dizide Rachel Green karakterine hayat veren Jennifer Aniston, 25 yılın ardından diziye duyulan ilgiyi şöyle açıklamıştı:

Bence dizinin popülerliğinin hala devam etmesinin nedeni eğer arkadaşlarınız her şeyinizse romantik bir partnere ihtiyacınız olmadığı tezi. Bu, zamanının ilerisinde bir fikirdi. 

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU