Erdoğan'dan harekata üç gün sonra yeniden başlanabileceği işareti

SGD’nin geri çekilmesi için ABD ile varılan anlaşmadaki beş günlük süreye atıf yapan Erdoğan, “Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz” dedi.

Fotoğraf: AA

Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat gereği SGD güçlerinin sınırdan 32 kilometre çekilmesi şartıyla Barış Pınarı Harekatı’na beş gün süreyle ara verilmişti.

Anlaşmanın üzerinden iki gün geçmesine karşın halen bölgede bulunan SGD güçlerinin çekilmemesi halinde Türkiye’nin tutumunun ne olacağı merak uyandırıyor.

Bu konuda gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gerekse Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’dan Türkiye’nin tutumuna önemli açıklamalar geldi.

“Hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarım”

Toplu açılış töreni için Kayseri’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  ABD ile yapılan mutabakata ve SGD'nin çekilmesi için verilen beş günlük süreye atıfta bulunarak şöyle konuştu:

Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Türkiye, en başından beri ortaya koyduğu şartlardan en küçük bir sapma göstermemiştir. Şayet ülkemize verilen sözler tutulmazsa geçmişte olduğu gibi beklemeyecek, verdiğimiz süre bittiği an harekata devam edeceğiz.

"Rejim güçlerini Putin'le konuşacağız"

Erdoğan konuşmasında ayrıca harekat bölgesinde Şam yönetimine bağlı güçlerin de bulunduğunu hatırlatarak, konuya Putin'le konuşacaklarını bu işe bir çözüm bulunması gerektiğini de söyledi. Erdoğan konuşmasının devamında sözlerini şöyle sürdürdü:

Hangi çılgın bize zincir vuracakmış? Soruyorum, terör örgütleri mi bize zincir vuracakmış, terör örgütleriyle koyun koyuna yatanlar mı bize zincir vuracakmış, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış? Bunlar Türk milletini tanımıyorlar ama tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar.

Akar’dan da benzer açıklama

Milli Savunma Bakanı Akar da Kayseri’de açılışta yaptığı konuşmada TSK’nın destan yazdığını söyleyerek şunu söyledi

Harekata 5 gün ara verdik. Bu sürede teröristler güvenli bölgeden çıkarılacak, bunlar gerçekleşmezse harekat kaldığı yerden devam edecek.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU