Erbil’i ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian: Kürdistan Bölgesi’ne hayranlık duyuyorum

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Bağdat temaslarının ardından dün akşam Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’e geçti

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian Erbil'de Barzani ile bir araya geldi / Fotoğraf: Twitter

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian, Erbil’in Pirman ilçesinde eski Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Fransız bakan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un selamını Başkan Barzani’ye ilettiği kaydedildi.

Barzani ile Jean Yves Le Drian görüşmesinde, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra, bölgedeki sorunlar, IŞİD saldırılarının yeniden canlanmasının önlenmesi ve kuzey Suriye’deki (Rojava) son sürecin de konuşulduğu belirtildi.

İkili görüşmede kuzey Suriye’de yaşanan gelişmeler de ele alındı

KDP lideri Barzani, Fransa’nın Irak Kürdistan Bölgesi’ne olan desteğinden dolayı minnettarlığını ifade ederek, Rojava’da yaşanan durumlarla ilgili bir çözümün bulunması gerektiğini söyledi.

IŞİD’e karşı uluslararası ittifakta IKB ve Fransa’nın üstlendiği role değinen Dışişleri Bakanı Le Drian ise, “Kürdistan Bölgesi’ni yedinci kez ziyaret ediyorum ve buraya hayranlık duyuyorum. Bu vesileyle Fransa’nın size destek olacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Erbil ziyareti kapsamında Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de birer görüşme gerçekleştirdi.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU