HDP’li Sakık’tan pahalı bilet eleştirisi: THY bizi uzay yolculuğuna mı çıkarıyor?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken’den sonra Sırrı Sakık da iç hat uçuşlarında ekonomi sınıfı biletlerinde tavan fiyat uygulamasına uyulmamasına tepki gösterdi

Sırrı Sakık, Türk Hava Yolları'nın (THY) uçak biletlerinde 450 liralık tavan fiyata uymadığını savunuyor / Fotoğraf: Twitter @sakiksirri

Uçak biletlerinin özellikle bayram ve tatil dönemlerinde fiyatlarının yükselmesine karşı "tavan fiyat belirlenmesi" konusunda düzenlenmeye gidilmişti.

Hava yolu şirketleri, iç hat uçak biletlerinin azami satış fiyatı (tavan fiyat) konusunda anlaşmaya varmış, bayram ve özel gün ayrımı olmaksızın tek yön uçuş fiyatlarının 450 TL'yi geçmeyecek şekilde düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Ancak hava yolu şirketlerinin iç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerindeki tavan fiyatı uygulamasına uymadığı öne sürüldü. HDP'li Sakık, Twitter’dan yaptığı paylaşımda THY'nin uçak bilet fiyatlarını eleştirdi:

THY bu fiyatlarla bizi uzay yolculuğuna mı çıkarıyor? Bu nasıl bir fiyat uygulamasıdır. Muş’tan İstanbul-Ankara’ya gitmenin bedeli 500 ila 700 lira arasında.

TEKS Başkanı Palandöken: Denetim yapılsın

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de dün yaptığı açıklamada uçak şirketlerinin tavan fiyat uygulamasına uymadığını söyleyerek denetim çağrısında bulunmuştu.

Palandöken, iç hat yolculuklarında ekonomi sınıfı uçak biletlerinde 6 yıldır tavan fiyat uygulaması olduğunu ancak havayolu şirketlerinin bu kurala uymadığını savunmuştu:

İç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyata şirketler uymuyor. Karar koyucular tavan fiyat kuralını uygulamayan şirketleri denetleyip cezalandırmalı.

Uçak bileti fiyatlarının aktarmalı uçuşlarla daha da yükseldiğine işaret eden TESK Başkanı, "Yolcu ve yolculuk sayısında yaşanan düşüşün önüne geçmek için hava yolu şirketleri tavan fiyat kuralına uymalı. Her firma kendisine göre fiyat belirlediğinde hem haksız rekabet ortamı oluşuyor hem de vatandaş uçamıyor" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU