SDG'den açıklama: Ateşkes sadece Tel Abyad ve Rasülayn arasında geçerli

“Ateşkesten haberimiz var” diyen SDG komutanı Mazlum Kobani, anlaşmanın Tel Abyad ve Rasülayn arasındaki bölgede geçerli olduğunu ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Ebdi, Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmaya ilişkin konuştu.

Konu hakkında üç gündür görüşmeler gerçekleştirildiğini ve gelişmelerden haberdar olduklarını söyleyen Kobani, “Bu ateşkes savaşın yürüdüğü Gire Spi (Tel Abyad) ve Serekaniye (Rasülayn) arasındaki alanlar için geçerlidir” dedi.

Ateşkesin uygulanmasıyla ilgili sorumluluğun ABD’ye ait olduğunu söyleyen Kobani, diğer bölgelerle ilgili bir görüşme olmadığını ifade etti.

Trump'la telefonda görüştüğünü aktaran Kobani, Rusya'nın SDG'nin Şam'la vardığı anlaşmanın garantörü olacağını belirtti.

Ateşkes 22:00'da başladı

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanlığı da ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmaya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

SDG Genel Komutanlığı, ateşkes anlaşmasının bu akşam saat 22:00 itibariyle yürürlüğe girdiğini ve ateşkese bağlı olacaklarını açıkladı.

Medyaya ve kamuoyuna yönelik açıklamada, “SDG’nin talebi ve onayıyla, Başkan Yardımcısı Mike Pence tarafından temsil edilen Amerika Birleşik Devletler’in arabuluculuğunda bugün Suriye’nin kuzeydoğundaki Serekaniye’den Gire Spi’ye kadar uzanan savaş cephelerinde Türk devleti ile ateşkes ilan edildiği” belirtildi.

Ateşkesin bu akşam saat 22:00 itibariyle yürürlüğe girdiğine vurgu yapılan açıklamada, SDG'nin ateşkes sürecine bağlı kalacağı belirtilerek Türkiye’den de buna bağlı kalması talep edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU