Dışişleri Sözcüsü'nün "Suriye'yle görüşüyor musunuz?" sorusuna yanıtı: Herkesle düzenli olarak görüşülüyor, Suriye ile görüşme söz konusu değil

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye ile Suriye'nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını söylemişti

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türk ve Suriyeli dışişleri yetkilileri görüşüyor mu?" sorusuna, "Herkesle düzenli görüşmeler yapılıyor. Suriye ile görüşme söz konusu değil" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya duyurmuştu

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra yaşanan gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, bugün yaptığı açıklamada,  Türkiye ile Suriye'nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını söylemişti.

Lavrentyev'in açıklamasının üzerine, Independent Türkçe'nin ulaştığı Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy, "Türk ve Suriyeli dışişeri yetkilileri görüşüyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Tıpkı ABD ve diğer ilgili ülkelerle olduğu gibi herkesle düzenli görüşmeler yapılıyor. 
Suriye rejimiyle dışişleri ile, Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanlığı arasında arasında herhangi bir görüşme söz konusu değil.

Esad güçleri Menbiç'e girdi

Barış Pınarı Harekatı'nın 5. gününde, Suriye Demokratik Güçleri ile Suriye hükümetinin anlaştığı ve rejimin SDG'nin kontrolündeki bölgelere gireceği duyurulmuştu. 

Bugün, Esad güçleri, Barış Pınarı Harekatı kapsamında yer alan Menbiç'te kontrolü ele almıştı. Rusya, Suriye hükümet güçleriyle birlikte Menbiç’in kuzeyinde devriye gezeceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde de istihbarat dışında görüşmelerin yapıldığını ifade etmişti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU