77 yaşındaki kadın, Hagibis Tayfunu’ndan kurtuldu, yardım helikopterinden düşerek yaşamını yitirdi

Japonya’da son 60 yılın en sert kasırgasında hayatını kaybedenlerin sayısı 56’ya yükseldi

Sular altında kalan bölgelerde botlarla yapılan kurtarma çalışmalarına havadan helikopterler de destek veriyor (AP) 

Japonya’da etkili olan Hagibis Tayfunu’nun yol açtığı yıkımda yaşamını yitirenlerin sayısının 56’ya çıktığı ve afetin vurduğu bölgelerde arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kurtarma faaliyetleri sırasında 77 yaşındaki bir kadının, yeterli önlemler alınmadan bindirildiği helikopterden düşerek öldüğü kaydedildi.

Japonya Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (NHK) verdiği bilgiye göre, pazar günü yaşanan olayda Fukuşimalı yaşlı kadın yaklaşık 40 metre yükseklikten yere düşünce yaşamını yitirdi.

Son 60 yılın en şiddetli tayfunuyla mücadele eden ülkede ölü sayısının artmaya devam ettiği ve kaybolan kişilere ulaşılmaya çalışıldığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yangın ve Afet İdaresi, 17 eyalette 38 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Tayfunun halkın yaşamı ve ekonomi faaliyetleri üzerindeki olumsuz etkisinin süreceğine dair kaygıları gündeme getiren Başbakan Şinzo Abe, “Afetten zarar görenler için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Abe ayrıca, kabinesinde görevli bakanlara, elektrik ve su sistemleri gibi altyapının hızla düzeltilmesini ve yerel makamlardan talep gelmesini beklemeden bu bölgelere gıda, su ve diğer ihtiyaçları tedarik etmeleri talimatını verdi.

Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığıysa ülke genelinde Hagibis Tayfunu nedeniyle toprak setleri yıkılan nehir sayısının 21 olduğunu duyurdu.

 

Reuters.JPG
Marumori'de ekipler tarafından kurtarılan bir kadın gözyaşlarına hakim olamadı (Reuters)

 

Öte yandan önceki gece Tokyo Körfezi'nde batan Panama bandıralı kargo gemisinin 12 kişilik mürettebatından 5’inin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Filipin dilinde “hız” anlamına gelen Hagibis’in yol açtığı yıkımda yaklaşık 425 bin haneye elektrik verilemediği de bildirildi.

Hızı saatte 180 kilometreye ulaşan tayfun nedeniyle ülke genelinde en az 56 heyelan meydana gelmiş, aşırı yağışlar sonrası Japonya'nın Honshu Adası'nda 6 milyondan fazla kişinin tahliyesi önerilmişti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU