Bakan Akar: Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında

İYİ Parti ziyaretinin ardından konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tek hedefimiz teröristler. Hiçbir etnik grupla mücadele söz konusu değil. Kürt kardeşlerimizin huzuru ve güveni için her türlü gayreti gösteriyoruz" dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu'nun Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin siyasi partileri bilgilendirmek amacıyla ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ilk durağı İYİ Parti oldu.

Genel Başkan Meral Akşener’le bir araya gelen Milli Savunma Bakanı, bölgedeki gelişmelere ilişkin son durumu paylaştı. 
 

Akar- Akşener AA.jpg
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener / Fotoğraf: AA


Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Bakan Akar, Barış Pınarı Harekatı ve bölgedeki gelişmelere ilişkin şu sözleri söyledi:
 

Tel Abyad ve Rasulayn kontrol altında. Bölgenin kontrolü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Buradaki mücadelemiz sadece YPG ile değil DEAŞ dahil tüm terörist unsurlarla. Bizim için tek hedef teröristler hiçbir etnik veya dini grup değil. Özellikle Suriye'nin her bir vatandaşı için, Suriyeli tüm kardeşlerimizin olduğu gibi Kürt kardeşlerimizin de huzuru için gayret gösteriyoruz.


IŞİD'lilerin tutulduğu tek hapishane olduğunu belirten Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG'lilerin bu kişileri kaçırdığını söyledi:
 

DEAŞ'lıların tutulduğu tek hapishane vardı. Gittiğimiz zaman bunun YPG'liler tarafından boşaltıldığını ve oradakilerin kaçtığını gördük. YPG bunları kaçırmış. Bunların tamamını görüntüledik. Muhataplarıyla paylaşacağız. TSK millii manevi ve mesleki değerlerine son derece bağlı bir şekilde tamamen ahlaki değerler çerçevesinde mücadelemizi sürdürüyoruz ve Türkiye'nin sınırlarında herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz. Buradaki tüm olan budur.


İYİ Parti’nin ardından CHP'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelen Akar, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonu olabildiğince kısa sürede tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.  Bakan Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

Koalisyon askerlerine zarar gelmemesi için tedbirler alındı. Hiçbir etnik kökenle bizim sıkıntımız yok, onlara karşı bir hareketimiz yok. DEAŞ’la mücadelenin PKK ile hiçbir farkı yok, hepsi terörist. 


IŞİD’lilerin serbest bırakılması konusuna da değinen Akar, “Gerekli mercilerle görüşmeler yapıyoruz" dedi.

Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduklarını belirten Milli Savunma Bakanı, Barış Pınarı Harekatı'nın sınır güvenliğini sağlamak için gerçekleştirildiğini kaydetti.

Hulusi Akar, geçirdiği rahatsızlığın ardından 21 gün sonra mesaiye başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle de görüşecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün gece de TSK komuta kademesi ve MİT Başkanı Hakan Fidan'la bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU