Abdullah Ağar: Sesini duyduğunuz merminin sizi vurmadığını bilirsiniz

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci gününde sınır hattında yayın yapan Habertürk ekibi keskin nişancı paniği yaşamıştı, yayına katılan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, o anları anlattı

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ikinci gününde sınır hattında yayın yapan Habertürk ekibi üzerlerine keskin nişancı atışı yapıldığı gerekçesiyle yayına ara vermek zorunda kalmıştı.

Mehmet Akif Ersoy'un moderatörlüğünde, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar ve gazeteci Çetiner Çetin'in katılımıyla yapılan programda, Akçakale sınırındaki Habertürk ekibi canlı yayında silah seslerini duyuldu.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar uğradıkları saldırıyı Twitter hesabında değerlendirdi:
 

Uğradığımız havan ve keskin nişancı saldırısında refleksler çok yazıldı. Eğer ÖKK ve Komd Tug’larında görev yapmış, dağdan/çölden gelmişseniz: Sesini duyduğunuz merminin sizi vurmadığını bilirsiniz. Ve “Ben bu ekranın önünde geberir, bu zevki PKK’ya tattırmam” dersiniz, o an!

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ağar, gazeteci Çetiner Çetin'in yayın sırasındaki refleksi ile ilgili olarak ise şunları yazdı:

Çetiner Çetin'e gelince... O çatışma alanlarında görev yaparken yaralanmış, aklı ruhu delik deşik bir gazeteci ve sivil. Aynı zamanda Türkiye sevdalısı vatansever bir Kürt. Ve o an ne olduğunu tecrübesiyle çok iyi anlıyor. Refleksi ona göre. Kadere, Allah’ın emrine yani ölüme inanırız, ama kaderci değiliz. Mermi ve şarapnel içinde yaşarız, ama mermi ve şarapnele kafa uzatmayız. PKK’nın Türk basınına ve bizlere bu aşağılık saldırısında hiç kimseye bir şey olmadı ya, güzel olan bu. Saygı ile...

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU