Mansur Yavaş: İşten çıkarılanlar arasında "FETÖ uzmanı" kartı bastırıp işe gelmeyen var

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda konuşan Yavaş, "İlkokul mezunları arasında 12 bin lira maaş alanlar var. 10 bin lira maaş alan çaycı var. Daha ağır işlerde çalışan insanlar, düşük maaş alıyor. Ben de fiyat düzenlemesi yaptım" dedi

Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeden 159 kişinin işten çıkarıldığını söyledi.

Yavaş, "İlkokul mezunları arasında 12 bin lira maaş alanlar var. 10 bin lira maaş alan çaycı var. Daha ağır işlerde çalışan insanlar, düşük maaş alıyor. Ben de fiyat düzenlemesi yaptım" dedi.

Yavaş ayrıca, işten çıkarılanlar arasında yer alan bir kişinin, kendisine "FETÖ uzmanı" ünvanıyla kartvizit bastırdığını ve işe gelmediğini de sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Partili Ünal: Sözlerinizi neden tutmuyorsunuz

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı birinci oturumunda söz alan ABB Meclis Başkanvekili AK Partili Fatih Ünal, Yavaş’a 31 Mart seçimlerinden önce söylediği "Ekmekle oynayan namussuzdur alçaktır. Evine ekmek götüren insanı niye işten çıkarayım" sözlerini anımsatarak "Seçimden önce verdiğiniz sözleri neden tutmuyorsunuz" dedi.

Yavaş: DHKP-C'liler sayaç okuyacaktı, ne oldu?

Ünal’a yanıt veren Yavaş, "İşten ayrılan sayısı 159 kişidir. İşten atsak 159 kişiyi mi atarız? Verilen sözlere gelince, hani 30 bin kişiyi işten atıyorduk, PKK’lıları dolduruyorduk, ne oldu? Açsanıza ağzını şimdi. Yine söylenenlere göre DHKP-C’liler sayaç okuyacaktı, ne oldu? Ankara’ya böyle mi hizmet edeceğiz?" ifadesini kullandı.

"Gökçek döneminde 8 bin kişi işten atıldı"

Yavaş, eski başkan Melih Gökçek döneminde 8 bin işçinin işten çıkarıldığını belirterek, "8 bin tane Gökçek’in attığı işçilerin listesi var. Bunu size vereceğim. Bir sürü insan ekmeksiz kalırken ağzınızı açtınız mı geçen dönem? İnşallah onları da lanetlemişsinizdir" diye konuştu.

İşten çıkartılanların çıkarılma gerekçelerine örnekler veren Yavaş, "İşten çıkarılanlardan biri kendisine 'FETÖ uzmanı' diye kart çıkartmış, bu nedenle işe gelmiyor" dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU