Dilipak: Diyanet'in yeniden yapılandırılması gerek

Akit yazarı: Herkes şikayetçi ama kimse değişim konusunda elini taşın altına koymak istemiyor

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, resmi nikâh ile dini nikâhı kıyaslarken Diyanet'in yeniden yapılandırılması öneriside bulundu.

Dilipak, "Nikah ve!.." başlıklı yazısında son yapılan düzenlemeler ile dini nikâh ile belediye nikâhı 'ikileminin' ortadan kalmadığını söylerken şunları yazdı:

Resmi nikah önce kıyılıyor. Resmi nikah kıyıldı, taraflardan biri dini nikah sırasında dini nikahtan vazgeçerse ne olacak! Ya da dini nikahı dışarıda kıyınca bu nikahı hukuki anlamda nasıl garanti altına alacaksınız?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düğünlerdeki giyim konusunda da görüşlerini dile getiren Dilipak, şöyle devam etti:

Aslında düğün sahiblerinin önemli kısmı için bu iş bir gelenek. Şekli bir tören. Yoksa nikah törenine katılanlar açısından da, gelinin kıyafeti açısından da dini anlamda bir disiplin sözkonusu değil. Onun için kim ne yaparsa yapsın, ama hiç olmaz ise mütedeyyin aileler, dini konularda bilgili olup, hassasiyet gösterenlerin bu hassasiyetlerine saygı gösterilsin.

Diyanet'in yeniden yapılanmasına hazır olunmadığını ifade eden Dilipak, şu satırları kaleme aldı:

Aslında Diyanetin yeniden yapılandırılması gerek, ama buna ne devlet, ne de toplum hazır değil. Bu siyasi, akademik, bürokratik kadrolarla da bu konuda sağlıklı bir sonuca ulaşmak zor. Ne cemaat ne de dini vakıflar hazır. Herkes şikayetçi ama kimse değişim konusunda elini taşın altına koymak istemiyor. O zaman da sonuç bu.

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU