İran Dışişleri Bakanı Zarif: Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Suriye Kürtlerinden oluşan bir grubu kendi çıkarları için kullanmak istediğini belirterek, "Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır" dedi

Fotoğraf: AA

İran Meclisi’nde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, gündemi değerlendirdi.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonu hakkında da konuşan Zarif, "Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır" dedi. Zarif şunları söyledi:

Amerikalılar, Suriye Kürtlerinden oluşan bir grubu kötü emelleri için kullanmak istiyor ve onlardan bir piyade alayı oluşturmayı hedefliyor. Bu, küçük bir gruptur ve kesinlikle Suriye'deki Kürt kardeşlerimiz de bu yaklaşıma muhaliftir. Irak Bölgesel Yönetimi'nin yetkilileri de bu siyaseti tasvip etmiyor.

"Bölge güvenliği, ülkelerin toprak bütünlüğü ile egemenliğine saygı göstermek ve başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere tüm sakinlerinin hukukuna riayet etmekle gerçekleşir" diyen Zarif, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu sorunu, Irak Kürdistan Bölgesi, Suriye hükümeti ve Suriyeli Kürt grupları ile işbirliği yaparak, Suriye ve Türkiye'nin de askeri koordinasyonuyla, Kürtlerin, Arapların ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki diğer sakinlerin zarar görmeyeceği şekilde çözmek için çaba gösteriyoruz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU