Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal’den Devlet Bahçeli’ye ziyaret
Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki makamında ziyaret etti.
Özel Harekat Başkanlığından yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında Bahçeli’ye 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatan şehitlik toprağı ile Kudüs’ün manevi mirasını simgeleyen Kubbetü’s-Sahra tablosunun takdim edildiği bildirildi.
Açıklamada, söz konusu hediyenin şehitlerin emaneti ile mukaddes değerlerin sembolünü bir araya getiren anlamlı bir nişane olarak sunulduğu ifade edildi.
Ziyaret sırasında takdim edilen hediyenin, milli hafızayı ve ortak gönül coğrafyasını temsil eden güçlü bir sembol niteliği taşıdığı belirtilirken, görüşmenin karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdiği kaydedildi.
ABD'nin İsrail Büyükelçisi, "İsrail olmasa ABD olmazdı" diyerek Trump'a meydan okudu
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, "Biz olmasak, ABD olmasa İsrail olmazdı." ifadelerini kullanan ABD Başkanı Donald Trump'a "İsrail olmasa ABD olmazdı." diyerek meydan okudu.
Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yakınlığıyla bilinen Kanal 7 televizyonu, Huckabee'nin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen bir konferansta konuştuğunu bildirdi.
Huckabee, görevinin yalnızca İsrail'de ABD'yi temsil etmek olmadığını, aynı zamanda ABD'lilere İsrail'in ülkeleri için ne kadar önemli olduğunu da anlatmak olduğunu savundu.
İsrail ve ABD'nin ortak mirasa sahip olduğunu ileri süren Huckabee, ABD Başkanı Trump'a meydan okuyarak "İsrail olmasaydı, Amerika da olmazdı. Varlığımızı, bu topraklarda yaşananlara borçluyuz." ifadelerini kullandı.
Trump, Fransa'nın Evian-les-Bains kentinde düzenlenen G7 zirvesi marjında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmesinin ardından Orta Doğu gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuş, "Biz olmasak, ABD olmasa İsrail olmazdı. Ben olmasam İsrail olmazdı çünkü hiçbir başkan benim yaptıklarımı yapmaya istekli değildi. Bibi (Binyamin Netanyahu) ile harika ilişkim var ama artık Bibi, Lübnan konusunda daha sorumlu davranmak zorunda." diye konuşmuştu.
Silivri Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, rüşvet alma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından soruşturma başlatılması ve tutuklama tedbiri uygulanması nedeniyle görevden uzaklaştırıldı.
İçişleri Bakanlığı, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Bakanlığın NSosyal hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının 2025/6249 sayılı dosyasında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, rüşvet alma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından soruşturmaya başlanması ve tutuklama tedbiri uygulanması üzerine, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi uyarınca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmıştır."
Çalışma Bakanlığı: Doruk Madencilik'te uzlaşı sağlandı, ödemeler takvime bağlandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Eskişehir’de faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik ve Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş.’de yaşanan sürece ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, sürecin ilk andan itibaren yakından takip edildiği ve ilgili taraflarla gerekli görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, Bakanlığın girişimleriyle işçi ve işveren tarafları arasında yürütülen görüşmeler ile 15-16 Haziran 2026 tarihlerinde yapılan müzakereler sonucunda uzlaşı sağlandığı bildirildi. Konuya ilişkin açıklamada şu ifadelere yerildi:
"Eskişehir'de faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding bünyesindeki Doruk Madencilik ve Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş.'de yaşanan sürece ilişkin gelişmeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından ilk andan itibaren yakından takip edilmiş; ilgili tüm taraflarla gerekli görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
Bakanlığımız girişimleri ile işçi ve işveren tarafları arasında yürütülen görüşmeler ve 15-16 Haziran 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, bugün işveren temsilcileri ve yetkili sendika temsilcilerinin katılımıyla önemli bir uzlaşı sağlanmıştır. Bu uzlaşı çerçevesinde, yetkili sendika olan Türkiye Maden İşçileri Sendikası ve işveren tarafları arasında imzalanan protokol ile işçilerin alacaklarının ödenmesi bir takvime bağlanmıştır. Buna bağlı olarak işçilerin protokol kapsamında mutabakata bağlanan hak ve alacaklarının ödenmesi güvence altına alınmıştır.
Hassasiyetle yürütülen süreç kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından taraflar arasında sağlanan uzlaşma ile işçi tarafı devam eden eylemlerini sonlandırma kararı almıştır. Çalışma hayatında sosyal diyalog anlayışı esas alınarak işçilerin haklarının korunması, çalışma barışının sürdürülmesi için gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmaya devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Özgür Özel'den tutuklanan Balcıoğlu'na destek: Bu haksızlığın karşısında asla yalnız değilsiniz
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, tutuklu Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’na destek mesajı yayımladı.
Özel, Balcıoğlu’nun sosyal medya paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, Balcıoğlu’nun milletin emanetine ve CHP’nin değerlerine bağlılığına inandıklarını belirtti. Balcıoğlu’na yönelik süreci CHP’yi hedef alan saldırılardan bağımsız görmediklerini ifade eden Özel, "Bu haksızlığın karşısında asla yalnız değilsiniz" dedi.
Özel, Balcıoğlu ve ailesinin CHP’ye ve yol arkadaşlarına emanet olduğunu belirterek, gerçeğin er ya da geç ortaya çıkacağını ve adaletin yerini bulacağını kaydetti.
Tutuklu Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ise paylaşımında, seçmenlerin oylarına leke sürecek bir yanlışının ve CHP’nin değerleriyle bağdaşmayacak bir davranışının olmadığını ifade etti.
İtalya'ya ait bir adet SAMP-T hava savunma sistemi Konya'ya konuşlandırılacak
MSB, NATO Daimi Savunma Planı kapsamında, İtalya'ya ait bir adet SAMP-T hava savunma sisteminin Konya'da 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na konuşlandırılacağını bildirdi.
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "NATO Daimi Savunma Planı kapsamında; ittifak hava savunmasının güçlendirilmesi maksadıyla İtalya'ya ait bir adet SAMP-T hava savunma sistemi 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı/Konya'da konuşlandırılacaktır" denildi.
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı danışmanları Medinskiy ve Levitin'i kabul etti
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova ziyareti kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanları Vladimir Medinskiy ve Igor Levitin'i kabul etti.
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Moskova'ya ziyarette bulunan Fidan, Medinskiy ve Levitin ile ayrı ayrı görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen kabul, basına kapalı olarak yapıldı.
Görüşmeye ilişkin içeriğe dair herhangi bir açıklama yapılmazken, kabulün ardından Cumhurbaşkanlığından da detay paylaşılmadı.
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sanatçı İbrahim Tatlıses’i hastanede ziyaret etti
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçı İbrahim Tatlıses’i, fizik tedavi gördüğü Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
Türk müziğinin güçlü sesi, kıymetli sanatçımız İbrahim Tatlıses’i fizik tedavi gördüğü Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde ziyaret ettik. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, sağlık durumu hakkında bilgi aldık. Sanat hayatı boyunca eserleriyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Sayın Tatlıses’e acil şifalar diliyorum.
DEM Parti İmralı Heyeti: Çerçeve yasanın hızlandırılması ile ilgili fikir birliğini teyit ettik
DEM Parti İmralı Heyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş ile bugün gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Barış ve Demokratik Toplum Süreci” kapsamında özellikle yasal düzenlemelerin ele alındığı belirtildi.
Heyet, görüşmede çerçeve yasa başta olmak üzere sürecin kritik başlıklarının değerlendirildiğini ve TBMM’nin bu süreçte üstleneceği role dikkat çekildiğini ifade etti.
Açıklamanın tamamı şu şekilde paylaşıldı:
İmralı Heyeti olarak Barış ve Demokratik Toplum Sürecinde özellikle yasal adımlarla ilgili gelişmeleri görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş ile bugün bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmenin ana gündemi, kamuoyunun da yakından takip ettiği çerçeve yasada gelinen aşama oldu. Görüşmemizde, süreç için büyük önem arz eden çerçeve yasanın TBMM kapanmadan önce çıkarılması gerektiği konusundaki görüşlerimizi, bu yöndeki beklentileri ve gerekçelerimizi ifade ettik. Sayın Meclis Başkanı da çerçeve yasanın Meclis kapanmadan çıkması gerektiği konusunda aynı yaklaşıma sahip olduğunu ve bu konuda çabalarının sonuna kadar devam edeceğini ifade etti. Çerçeve yasanın çıkarılmasıyla ilgili olarak somut adımların hızla atılması gerektiği konusundaki fikir birliğinin ve TBMM’nin bu konuda oynayacağı rolün teyit edilmesinin önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek isteriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.
Açıklamada ayrıca, çerçeve yasanın Meclis kapanmadan çıkarılması gerektiği konusunda karşılıklı görüş birliğinin önemine vurgu yapıldığı ve sürecin hızlandırılmasına yönelik beklentinin paylaşıldığı kaydedildi.
Trump: İsrail yapamıyorsa, Hizbullah işini Suriye halleder
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Lübnan'daki operasyon tarzını ve Beyrut saldırılarını sert bir dille eleştirerek Hizbullah tehdidinin ortadan kaldırılması konusunda İsrail'e Suriye seçeneğini sunduğunu açıkladı.
Trump, "Eğer İsrail herkesi öldürmeden bu işi yapamıyorsa, o zaman görevi Suriye üstlenmeli" diyerek bölgede yeni bir aktörün devreye girmesi gerektiğinin işaretini verdi.
İsrail ordusunun Lübnan'ın başkentine yönelik bombardımanlarına tepki gösteren Trump, "İsrail'e Beyrut'a yaptığı saldırıyı beğenmediğimi söyledim. Netanyahu artık Lübnan konusunda çok daha sorumlu davranmak zorunda" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İmralı Heyeti ile görüştü
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmus, DEM Parti İmralı heyeti üyeleri TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar'ı kabul etti. Kabulde, DEM Parti İmralı heyetinin yaptığı çalışmalar, siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslar ile Terörsüz Türkiye sürecinde gelinen aşama ele alındı. Görüşmede, ayrıca TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporunda belirtilen düzenlemeler ile Terörsüz Türkiye sürecinin başarıyla tamamlanmasına ilişkin konular değerlendirildi.
Görüşmeye ilişkin TBMM'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Şimdiye kadar süreç kapsamında önemli ilerlemeler ve başarılar kaydedildiği, siyaset kurumunun üstlendiği sorumluluklar doğrultusunda kayda değer önemli sonuçlar elde edildiğinin vurgulandığı görüşmede, bundan sonraki aşamada Terörsüz Türkiye sürecinin başarıyla tamamlanabilmesi noktasında parlamentoda gerekli çalışmaların yapılarak düzenlemelerin hayata geçirilmesinin önemi ifade edildi" ifadesine yer verildi.
İran: Kalibaf, ABD ile mutabakatın imza törenine katılacak
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecid Taht Revançi, İran ile ABD arasında sağlanan mutabakatın resmi imza töreninde İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'ın hazır bulunacağını söyledi.
Yarı resmi Tesnim Haber Ajansına göre Revançi, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin yabancı ülkelerin büyükelçileri ve diplomatik temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Lübnan dahil tüm cephelerde savaşın sona erdiğini söyleyen Revançi, Hürmüz Boğazı'nın açılması, deniz ablukasının kaldırılması ve İran'ın dondurulmuş varlıkları konusunun mutabakat zaptında yer aldığını belirtti.
Revançi, mutabakat zaptının resmi imza töreninde İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Kalibaf ile ABD Başkan Yardımcısı Vance'ın hazır bulunacağını ifade etti.
İmza töreninin İsviçre'de düzenleneceğini ancak yerin henüz netleşmediğini dile getiren Revançi, mutabakat zaptının imzalanmasının ardından nükleer konulara ilişkin görüşmelerin başlayacağını söyledi.
ABD'deki FETÖ davasını TMSF kazandı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Müflis Asya Katılım Bankası AŞ İflas İdaresi'nin ABD'de açtığı alacak davasında karar çıktı. New York Eyaleti Kings Yüksek Mahkemesi, FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu belirtilen Brooklyn Amity School'un kredi borcunu faiziyle birlikte ödemesine hükmetti.
Davanın konusu, Bank Asya tarafından 2011 yılında okul binası alımı ve tadilat çalışmaları için kullandırılan toplam 15,5 milyon dolarlık kredi oldu. Beş ayrı parça halinde verilen kredilerin, bankacılık sektöründe ender rastlanan şekilde 19 yıl vadeli ve 4 yıl geri ödemesiz olarak tahsis edildiği belirtildi.
Dosyadaki bilgilere göre söz konusu krediler, dönemin Banka Denetim Kurulu Üyesi ve A grubu hissedarlarından Ali Akbulut'un referansı ile kullandırıldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kredi ödemelerini durduran okul yönetimi, ABD'deki davada Bank Asya'nın iflasının siyasi nedenlerle gerçekleştiğini ileri sürerek kredi geri ödeme yükümlülüğünün ortadan kalktığını savundu. Ancak New York Eyaleti Kings Yüksek Mahkemesi, 1 Haziran 2026 tarihli kararında bu iddiaları esastan reddetti ve alacağın faizleriyle birlikte tahsil edilmesine karar verdi.
Öte yandan, kredilere ilişkin düzenlenen BDDK raporlarında, borçlu hakkında yeterli mali inceleme yapılmadan yüksek tutarlı ve uzun süre geri ödemesiz kredi tahsis edildiğinin tespit edildiği belirtildi. Söz konusu kredi süreçlerinde görev alan bazı banka yöneticileri hakkında Türkiye'de mali sorumluluk ve zimmet davalarının da sürdüğü öğrenildi.
Kararla birlikte TMSF'nin, yıllardır devam eden uluslararası alacak takibinde önemli bir hukuki kazanım elde ettiği değerlendiriliyor.
Irak Başbakanı Zeydi gelecek ay Beyaz Saray'da Trump ile görüşecek
ABD'nin Irak Özel Temsilcisi Tom Barrack, Başkan Donald Trump'ın Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi'yi temmuz ayında Beyaz Saray'da ağırlamak istediğini söyledi.
Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Zeydi, başkent Bağdat'ta Barrack ile bir araya geldi.
Görüşmede Barrack, ABD Başkanı Trump'ın temmuz ortasında Başbakan Zeydi'yi Beyaz Saray'da ağırlayarak iki ülke ilişkilerinin geleceğini konuşmayı istediğini aktardı.
Irak hükümetinin terörden arındırılmış bir gelecek inşa etme vizyonunun ele alındığı Zeydi-Barrack görüşmesinde, Irak'ta devlet otoritesi dışında faaliyet gösteren tüm silahlı yapıların silahsızlandırılması ve dağıtılması planları değerlendirildi.
Taraflar ayrıca, silahın yalnızca devletin kontrolünde bulunması, Irak'ın tam egemenliğinin sağlanması, ülkenin bölgesel çatışmalardan uzak tutulması ve topraklarının herhangi bir tarafça bölgesel barışı tehdit edecek şekilde kullanılmasının önlenmesi konusunda mutabık kaldı.
Zeydi ve Barrack, söz konusu hedeflerin hayata geçirilmesinin aciliyet taşıdığını vurguladı.
Filipinler'de 8 Haziran'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 68'e çıktı
Filipinler'de 8 Haziran'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 68'e çıktı
Filipinler'in güneyindeki Mindanao bölgesinde 8 Haziran'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı 68'e, yaralı sayısı 1339'a yükseldi.
Filipinler merkezli yayın ağı GMA News'un haberine göre, yetkililer, geçen hafta Mindanao'da meydana gelen depremin yol açtığı kayıplara ilişkin bilgi verdi.
Deprem nedeniyle 68 kişinin hayatını kaybettiği, 1339 kişinin yaralandığını belirten yetkililer, 33 kişiden ise haber alınamadığını vurguladı.
Yetkililer, depremden 1,3 milyon kişinin etkilendiğini, bölgede 12 binden fazla evin tamamen yıkıldığını ve 55 binden fazla hanenin ise hasar gördüğünü kaydetti.
ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 8 Haziran'da Mindanao'da 7,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydetmiş, depremin 55,2 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıklamıştı.
"Pasifik Ateş Çemberi" diye adlandırılan deprem ve volkan kuşağında yer alan Filipinler'de büyük çaplı depremler sık yaşanıyor.
Motorine ikinci indirim... Motorine 1,66 TL indirim daha bekleniyor, pompaya yansıyacak tutar 42 kuruş
ABD ile İran’ın savaşı bitirecek anlaşmaya varmasının ardından uluslararası piyasalarda petrol ve motorinin ton fiyatlarının düşmesi, peş peşe indirimleri gündeme getirdi. Motorine, bu gece yarısı 1,66 TL indirim daha bekleniyor. Eşel mobil sistemi uyarınca pompaya yansıması beklenen indirim tutarı 42 kuruş.
ABD ile İran savaşıyla 115 dolara kadar çıkan Brent petrol fiyatı, iki ülkenin savaşı bitirecek anlaşmaya varmasıyla geriledi. Brent petrol, 82 dolar düzeyinde işlem görüyor.
Anlaşma haberleriyle birlikte, uLuslararası piyasalarda motorinin metrik ton fiyatı da düştü. Buna bağlı olarak motorine peş peşe indirimler gündeme geldi. Motorine, bugünden geçerli 1,23 TL indirim yapıldı. İkinci indirim bu gece yarısı uygulamaya girecek.
Sektör kaynakları, motorine, bu gece yarısı 1,66 TL indirim göründüğünü belirterek, "Eşel mobil sistemi uyarınca pompaya yansıması beklenen indirim tutarı 42 kuruş" dedi.
Kaynaklar, benzine bir indirimin söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, "Küresel piyasalarda benzinin metrik ton fiyatı da geriledi. Ancak, indirim için gerekli düzeye daha gelmedi" dedi. Anlaşmanın imzalanmasının ardından petrol, motorin ve benzinde daha hızlı bir düşüşün yaşanabileceğini vurgulayan kaynaklar, “Bu da doğal olarak gerek benzine gerekse de motorine yeni indirim anlamına gelecek“ diye konuştu.
Kabe'nin örtüsü değişti
Hicri yılbaşı arifesinde Kabe'nin örtüsünün değişim operasyonu başladı. Suudi makamları, yeni asılan örtünü 825 kilo ipek ve 120 kilo altın kaplama gümüş kullanılarak hazırlandığını duyurdu.
Suudi Arabistan Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, İslam aleminin en kutsal mekanı olan Kabe'nin örtüsü (Kisve), Hicri 1448 yılı Muharrem ayının ilk günü olan salı sabahı yenileniyor.
Açıklanan resmi verilere göre, Kisve'nin üretiminde 825 kilogram doğal ipek, dış örtü için 47 rulo siyah ipek, iç astar için 400 kilogram ham pamuk kullanıldı. Kur'an ayetleri ve İslami motiflerin işlenmesinde ise 60 kilogram saf gümüş ile 120 kilogram altın kaplama gümüş harcandı. Bu malzemelerin, değişen iklim koşullarına dayanıklılığını ölçmek için kompleksin laboratuvarlarında zorlu testlerden geçirildiği kaydedildi.
Kabe'nin örtüsü değiştihttps://t.co/i6pVr02Lfw pic.twitter.com/k7215utEUF
— Independent Turkish (@TurkishIndy) June 16, 2026
İsveç'te "iyi hâl" yasası kabul edildi: Kurallara uymayan göçmenler sınır dışı edilebilecek
İsveç parlamentosunda dün kabul edilen yasa ile birlikte yetkililer; ödenmemiş borçları bulunan, kayıt dışı çalışan ya da radikal örgütlerle bağlantısı olduğu belirlenen göçmenlerin oturum izimlerini iptal edebilecek.
Henüz sonuçlanmamış ve hâlihazırda verilmiş oturum izinlerini de kapsayan yasa, Eylül ayında yapılacak parlamento seçimleri öncesinde sağcı hükümet ve destekçisi milliyetçi parti tarafından göçmen düzenlemelerinin daha da sıkılaştırılması kapsamında kabul ediledi.
Muhalefet ve insan hakları örgütleri, yetkililerin suç teşkil etmeyen davranışları da gerekçe göstererek işlem yapabilecek olmaları nedeniyle yasanın keyfî uygulamalara yol açabileceğini savundu.
Stockholm merkezli Civil Rights Defenders örgütünden yapılan açıklamada, "Bu yasa, hukukun üstünlüğünü ve kanun önünde eşitlik ilkesini zedeliyor" denildi.
Özgür Özel’den Bayraktutan’a taziye ziyareti
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, kayınvalidesi Atike Muslu’yu kaybeden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’na taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyarette, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yer aldı.
Bayraktutan, kayınvalidesi Atike Muslu’nun vefatı dolayısıyla gerçekleştirilen taziye ziyareti için Özel, Emir ve Ağbaba’ya teşekkür etti.
2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Belçika ile Mısır 1-1 berabere kaldı
Seattle'daki Lumen Field Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk bölümünde Mısır kanatlardan, Belçika ise merkezden sonuca gitmeye çalıştı.
Karşılaşmanın 19. dakikasında Mısır öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Salah, soldan ceza yayına hareketlenen Ashour'a yerden gönderdi. Bu futbolcunun düzeltip sert vuruşunda meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 0-1.
© The Independentturkish