Tunceli’de Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişmeler yaşandı. İçişleri Bakanlığı, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında soruşturma başlatarak müfettiş görevlendirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sonel’in açığa alındığı bildirildi.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Tuncay Sonel Elazığ’da gözaltına alındı.
Öte yandan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturmada, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla bir şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre, şüpheli hakkında 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca, delillerin karartılma ihtimali ve soruşturmanın selameti gerekçesiyle gözaltı işlemi uygulanmasına karar verildi.
Kararda, şüphelinin adli kolluk birimleri tarafından yakalanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmesi, gerekli sağlık kontrollerinin yapılması ve müdafi hakkının sağlanması gibi yasal süreçlerin eksiksiz işletilmesi talimatı yer aldı.
Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim Bursa’da gözaltına alındı
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gülistan Doku soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.
Soruşturma çerçevesinde, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir’in Bursa’da gözaltına alındığı öğrenildi.
Gözaltı işleminin, dosya kapsamında yürütülen incelemeler ve delil toplama süreci doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.
Gülistan Doku soruşturmasında eski başhekim Çağdaş Özdemir Bursa’da gözaltına alındıhttps://t.co/kX9BLUrTah pic.twitter.com/kq1dhAj8O5
— Independent Turkish (@TurkishIndy) April 17, 2026
Olayın geçmişi
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den itibaren kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmada, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel'in de bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanmış, 2'si adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.
Gözaltındaki 9 kişinin emniyet ve savcılıktaki işlemleri devam ediyor.
Independent Türkçe