israil, 2 Mart’tan bu yana Lübnan’a düzenlediği yoğun hava ve deniz saldırılarını sürdürüyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Afet Risk Yönetimi Komitesi, saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 570’e, yaralı sayısının ise 1.444’e yükseldiğini açıkladı.
Açıklamada, barınma merkezlerine başvuran kişi sayısının 759 bin 300’e ulaştığı ve açılan 580 merkezde yaklaşık 122 bin kişinin yerleştirildiği bildirildi. Daha önceki açıklamada ölü sayısı 486, yaralı sayısı ise 1.313 olarak verilmişti.
İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, 2 Mart’ta Lübnan’dan füze atıldığının tespit edilmesinin ardından ülkenin kuzeyinde sirenler devreye girdi. Ardından Lübnan geneline hava saldırıları başlatan İsrail, başkent Beyrut’u da hedef aldı. Havadan ve denizden yoğun saldırılar düzenleyen İsrail ordusu, kara işgalini genişletme kararı da aldı.
Lübnan yetkilileri, sivillerin korunması ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması için barınma merkezlerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Saldırılar nedeniyle ülke genelinde geniş çaplı insani kriz yaşanıyor ve bölgedeki durum giderek ağırlaşıyor.
AA